Brnabić: Nikad javno nisam ocenjivala rad ministara, neću ni sada 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas kako nikad javno nije ocenjivala rad nekog od ministara i da to neće činiti ni sada, dok se u međuvremenu opštinski i gradski odbori Srpske napredne stranke širom Srbije izjašnjavaju o poverenju pojedinim članovima njenog kabineta.

Na pitanje da li bi rad ministara Nebojše Stefanovića, Zlatibora Lončara i Marije Obradović trebalo da bude tema na sednci Vlade Srbije, Brnabić je rekla da ako ima primedbe to kaže „na sednici Vlade ili u četiri oka“, i da je to dosad davalo rezultata.

„Kao premijerka ja sam tu da vodim Vladu, a kao stranački funkcioner – to je pitanje za organe stranke“, odgovorila je Brnabić novinarima na pitanje o odlukama opštinskih odbora SNS koji su se izjašnjavali o radu ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

„Kao član SNS, to su stvari koje bi trebalo da budu tema na stranačkim organima – Glavnom odboru, Izvršnom odboru i Predsedništvu, kao i na skupštini SNS“, rekla je Brnabić koja je u beogradskoj Botaničkoj baši prisustvovala donaciji meda dečjim klinikama u Srbiji.

Brnabić je najavila da od sutra kreće kampanja za vakcinaciju posvećena mladim ljudima, jer je potrebno povećati broj vakcinisanih od 16 do 25 godina.

U bolnicama su sve mlađi ljudi, ukazala je ona i dodala da je populacija preko 64 godina potpuno zaštićena.

Nastaviću da obilazim mesta po Srbiji kako bi ukazala na značaj vakcinacije, rekla je Brnabić i dodala da je potpuno vakcinisano oko 44 odsto punoletnog stanovništva.

U centralnim beogradskim opštinama, imamo vakcinisano potpuno 70 odsto stanovnika, ali u Tutinu nismo došli do 10 odsto, ukazala je ona.

Upitana o naslovnoj strani jednog dnevnog lista „da se češki predsednik za bombardovanje Srbije izvinio pogrešnom čoveku“, Brnabić je to ocenila kao neshvatljivo, neprihvatljivo i sramotno, posebno imajući u vodu da je to izvinjenje od posebne važnosti za Srbiju.

Brnabić je konstatovala da se Zeman izvinio srpskom narodu, a to je učinio preko prave osobe, predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari