Brnabić: O sastavu nove vlade pita se isključivo predsednik Vučić

Ostavite komentar


  1. Zar se o sastavu Vlade ne pita barem malo i mandatar za sastav Vlade i budući premijer? Ne pita se! Vučić mu sastavi Vladu i o svemu odlučuje!? Onda ništa. I zašta će nam takva Vlada? I Skupština? I tužilaštvo? I sud? I patrijarh? I fudbalski selektor? I projektant puteva?… Ne trebaju nam jer sve radi On!

    1. Kako stvari stoje, a i zadnjih osam godina to potvrđuju, da nama ne treba vlada, jer je ona po strani i samo služi da ulete u nekim slučajevima da se slikaju i da potvrde šta je rekao i činio čelnik. Čelnik uspeva krajnjim naporom da stigne da otvori na stotine fabrika, kilometre autoputeva, prima strane delegacije (i Kurtu i Murtu) a njegovi saradnici služe da klimaju glavom i da aplaudiraju. On je ministar svih ministarstava, ustav, sudstvo, skupština, banke, vojska i šta još ne od političara, ekonomiste, prosvetara, naučnika (skoro je upisao novi fakultet) sudije, advokta i još nije bio patrijarh, a hoće? Vlada ispada da je višak, a gde je Anče, tu u blizini i izigrava potparola vlade i lepotica vlasti. Dokle ovako? Sve dokle može i mora.

  2. Gosn’ premijerka nam je upravo otkrila toplu vodu. Nismo znali ko se pita za sastav vlade, pa nas je ona „prosvetlila“. Mi jadni, glupi, mislili da o tome odlucuje premijer i stranka sa najvise mandata. Hvala, gospojice Brnabic, bez Vaseg objasnjenja bili bi smo u zabludi da smo demokratska zemlja.

  3. Ja sam mislila da o Vladi Republike Srbije odlučuje Narodna skupstina Republike Srbije.Predsednik samo predlaze kandidata za predsednika vlade toj istoj Skupstini!

  4. U Stradiji (Srbiji) ništa ne ide po propisima i zakonima. Neko veče neko reče na TV-u da imamo sasvim pristojne zakone. Kada bi se
    primenjivali ….mi bi bili pristojna Država.
    Ali nažalost mi smo unikatna zemlja u kojoj JEDAN čovek donosi odluke na svim nivoima društvenih delatnosti. On je Bog koji se razume u sve !#=)(&. Tako se i ponaša donosi sam sve iole važne odluke od značaja za državu. GDE TO IMA NA OVOME SVETU???? Nigde !!!! Lažiranim izborima produžava agoniju srpskog naroda i ostavlja ga bez ikakva nade za bolje sutra. Oni agilniji pakuju kofere i odlaze bilo gde , tamo gde ako te „slučajno“ udari vozač , član SNS partije ….možeš dokazati da je on kriv i dobiti realnu i poštenu nadoknadu, tamo gde brat i najuži članovi JEDNOG Čoveka ne mogu legalno gajiti Marihuanu na 12 hektara zemlje, tamo gde otac ministra ne može da prodaje naše oružje po pristojnoj ceni , tamo gde vlada zakon …makar kakav on bio.
    Jer kako stoje stvari oni će vladati Srbijom i posle Vučića ….ako budu imali sa kime da vadaju. Penzioneri „će da odu“ a mladi nisu toliko glupi da ne shvate da BILO GDE je bolj nego u Stradiji.

  5. Fascinantno. Priča o Ustavu, a nema pojma šta tamo piše. Predsednik predlaže Narodnoj skupštini mandatara koji (mandatar, a ne predsednik) sastavlja predlog Vlade. Sad, to što je ovo bila jedna od malobrojnih istinitih izjava, druga je priča.

  6. Ona, jadna, iako je bila premijerka, ne zna da sastavljanje vlade nije ustavna nadležnost predsednika.

    1. Ja sam iznenađena. Iznenađena i uvređena. Vučić da odlučuje o sastavu vlade??? Koješta.

  7. Izbor Vlade
    Gospodjo Brnabic, ovom izjavom direktno krsite Ustav Republike Srbije:

    Član 127

    Kandidata za predsednika Vlade Narodnoj skupštini predlaže predsednik Republike, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.

    Kandidat za predsednika Vlade Narodnoj skupštini iznosi program Vlade i predlaže njen sastav.

    Narodna skupština istovremeno glasa o programu Vlade i izboru predsednika i članova Vlade.

    Vlada je izabrana ako je za njen izbor glasala većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

  8. Kada bi barem amlo pameti imala pa rekla da Predsednik SNS-a AV odredjuej manadatara koji ce predloziti sastav nove vlade…jok toliko je mucenica glupa da I ne pokusava da stvori makar privid demokratije.Na stranu sto svi novinari,i gradjani znaju da AV odlucuje o sastavu vlade. Stvarno su glupi da to vec pocinje da boli….

  9. Gaze Ustav svaki dan, a mi to gledamo!! Nešto imam utisak – neće to da može još dugo.A kada narod krene, pa verovatno će biti kriv Zapad, kao sada u Belorusiji!!

    1. Da li moze neko da mi objasni onda izjavu iz 2018. kada je rekla da „Ministre ne bira predsednik, to bi bila diktatura“, samo proguglajte i naci cete. Da li to znaci da smo usli u diktaturu ili da gospodja misli da su ljudi senilni, a i ako su senilni, da ne postoji internet i zapis svega? O cemu se radi sad?

  10. Alo, ex predsednice, ako niste znali ili niste obavešteni, Vučićenko ne određuje sastav Vlade. To radi mandatar koga odredi Predsednik Srbije. To što ste svi pobrkali lončiće i lupetate koješta ne znači da može da se oteže sa imenovanjem mandatara.

  11. Aha, sad odjednom USTAVNA nadleznost! Nikada ne rece za ostalih 99 % njegovih neustavnih nadleznosti! Mucno je slusati ovakve oportunistkinje!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.