Brnabić odgovorila na Đilasovu izjavu: Prema “rangu i činu” onog koji se prvi oglasi, znamo kolika je njihova frustriranost 1foto: M.M./ATAImages

„Razmišljala sam da ćemo, prema “rangu i činu” onog koji se prvi oglasi, znati i kolika je njihova frustriranost. Javio se Đilas – prvi do glavnog šefa. Nije loše. Zamalo pa sam Šolak“, poručila je predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić u svom odgovoru na izjavu Dragana Đilasa, koji se jutros oglasio povodom osmočasovnog sastanka koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao sa građanima u Ljuboviji.

„Baš zbog karaktera sinoćnjeg sastanka sa narodom, pitala sam se ko će se od bivše vlasti, današnje opozicije u depresiji, prvi oglasiti da pokuša da omalovaži i taj razgovor i predsednikov boravak u Loznici koji, evo, traje već peti dan. Razmišljala sam da ćemo, prema “rangu i činu” onog koji se prvi oglasi, znati i kolika je njihova frustriranost. Javio se Đilas – prvi do glavnog šefa. Nije loše. Zamalo pa sam Šolak“ poručila je Brnabić u svojoj objavi na društvenoj mreži Iks.

Ona je istakla Vučićevu spremnost da direktno razgovara s građanima, obilazi razne delove zemlje i suočava se sa njihovim problemima licem u lice. Prema njenom mišljenju, to je pokazatelj Vučićevog angažmana i prisnosti sa narodom, što, kako tvrdi, dodatno frustrira opoziciju, koja se oslanja na proteste i kritike bez konkretnih rešenja.

– Na kraju, svaki problem se mora rešiti razgovorom, a Aleksandar Vučić je došao ljudima “na noge” da razgovara i, pre svega, da ih čuje. Pa zašto onda ulica? Posebno kad se videlo da se organizatori protesta – Kokanovići, Petkovići i ostali – nisu čak ni udostojili da dođu da kažu predsedniku sve “u lice” – poručila je predsednica Skupštine u svojoj objavi.

Posebna pažnja u objavi posvetila je projektu Rio Tinta i eksploataciji litijuma. Brnabić je ponovo podsetila da je opozicija bila odgovorna za dovođenje kompanije u Srbiju još 2001. godine.

Ona tvrdi da su protesti organizovani kako bi se stvorila lažna slika o katastrofičnim posledicama rudarenja litijuma, a istovremeno brani Vučićev stav da Srbija ne sme biti samo izvoznik sirovine, već zemlja koja koristi te resurse za industrijski razvoj.

Brnabić je takođe istakla da su mnoge druge zemlje u EU, poput Nemačke i Francuske, u fazi rudarenja litijuma, ali da se kod njih „ne diže tolika prašina kao u Srbiji“, što povezuje sa političkom kampanjom protiv Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari