Ana Brnabić, Bratislav Gašićfoto FoNet Aleksandar Barda

Ana Brnabić, premijerka Srbije, tokom rasprave u Skupštini Srbije ponovila je da ona kao izvršna vlast ne može da smenjuje REM, ali da to čak nije ni na dnevnom redu, niti je opozicija tu tačku i predložila.“ Toliko o tome koliko opozicija želi da se ti zahtevi ispune“, rekla je premijerka.

Ona je navela da poslanici opozicije tokom današnje rasprave nijednu reč nisu izgovorili o tragedijama koje su se nedavno dogodile u našoj zemlji i onome što je predmet rasprave, kao ni o konkretnim merama.

„Tokom izlaganja pojedinih opozicionih političara nijedna reč se nije čula o monstruoznim zločinima, te da se sve ostalo čulo, a najviše smeh i tapšanje. Nijednu reč nismo čuli o Bratislavu Gašiću, kaže jedan poslanik ni ime mu nisam pomenuo, a to je tačka dnevnog reda. Evo vam građani dokaz koliko im je stalo i kakve veze to ima sa borbom protiv nasilja. Nije čak ni politika, čisto politikanstvo, nijedna reč istine“, rekla je Brmabić odgovarajući na kritike poslanika DS Srđana Milivojevića.

Brnabić je navela da je šokirana, jer je poslanik govorio o srušenim mostovima tokom NATO agresije na našu zemlju, da za stradanje nevinih žrtava u Aleksincu, Grdelici, Somboru i ostalim gradovima u Srbiji nije kriv NATO već predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Izvucite transkript i moći ćete da pročitate da je za srušene mostove kriv Vučić, a da nije kriv NATO. Pošto je kriv Vučić, to znači da je NATO za vas bio u pravu, da je trebalo da izvrši agresiju na ovu zemlju“, ocenila je premijerka .

Ona se osvrnula i na kritiku Milivojevića koji je rekao „kamo sreće da ne sedite ovde već da obilazite poplavljena područja“ , ona je rekla da deset dana sedi u Skupštini, jer je to tražila opozicija i da je njena obaveza da prisustvuje sednici.

„Volela bih da smo ovo završili efikasno za tri, četiri dana i da provedem slobodno vreme sa narodom u poplavljenim područjima, ali nisam mogla, jer je moja obaveza da kada pozovete sedim ovde koliko god treba“, rekla je Brnabić.

Poslanik DS konstatovao je, naime, da mesec i po dana opozicija sluša ljude iz SNS koji uveravaju da je amnezija divna bolest.

„Danima nas ovde gospođa Brnabić uverava da nikada niko nije tražio ničiju ostavku posle nekog masovnog zločina. evo viti da je ta SNS 12. aprila odmah posle zločina u Velikoj Ivanči 2013. tražila ostavku Bojana Pajtića, čak je i miting organizovalo. To nije rađeno slučajno, već zato što ste obuzeti pohlepom, alavi, vlastoljubivi ste, želite vlast po svaku cenu. Vlast je za vas privilegija, a ne odgovornost.Vlast su za vas Brozove vile“, rekao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari