Inicijativa #105 od 5 miliona: Brnabić pokušala da ponizi profesore

Ostavite komentar


  1. Da li će nam neko objasniti po kojim kriterijumima je izabrana na tako odgovornu funkciju (osim po kriterijumima Prvorođenog), po kojim stručnim osnovama se kandidovala za mesto premijera (osim što je sestra poznatog distributera alternativnih izvora energije), i da li će na kraju svako ko je na javnoj funkciji snositi odgovornost u skladu za ono što je učinio, već i što je propustio da učini a bio je po Zakonu obavezan?

    1. Preporucilo je to sto je sedocila da nije bilo reketiranja firme od strane Drzave u slucaju Vertropark.Secate se da je sestra Kori Udovicki zvala Pajtica da mu se pozali kako Drzava hoce da reketira njenog muza i njegovu firmu da mu omoguci biznis vetroparkova, e pa Ana je radila u toj firmi i posvedocila je da nikakvog reketiranja nije bilo i tuzilac je odbacio slucaj.

  2. Ključna stvar u svim ovim protestima je da narod izlazi Samosvesno i Samostalno,jer nema dokaza da to rade po nečijoj naredbi,sa nečijim parama,sa nekim političkim liderima,već jednostavno hoće da iskžažu svoje nezadovoljstvo.Ne treba vlast rušiti nasilno,jer je legitimna i legitimno izabrana od većine gradjana,ali i vlast mora shvatiti da je grešna I treba uzoke i posledice Odmah da uklanja,a ne da tgvrdoglavo traži razloge i opravdanje da tako mora da ostane.Nisu svi na ulici lažovi i traže nerealno

  3. Kako to, protesti su promenili ime, ne ovo #105 od 5 miliona se odnosi samo na profesore. Ako hoce da protestuju niko im ne brani, ali stalno reci izvlace iz konteksta. Protest je zelja sama po sebi, a ne zto sto je neko uvredjen.

      1. mrne je zabolelo, ne istina već količina gluposti i besmisla koju isijava Bot, čiju ste izjavu komentarisali

  4. Da mi se pojasni….Ko je Ana Brnabić? Često je viđam i čujem da je aqngažovana u javnom životu, al~ ne razumem njenu funkciju u mom životu, a očigledno se meša u stvari koje ne razume…..Molim….

    1. Ona je tamo da se slika ,za ništa se ne pita i o ničemu ne odlučuje za sve mora da pita AV pa da se oglasi,jedinstva o ne meša se u posao predsednika vlade.

    2. @Felix Borotkin…. ona je ikebana, jedan ukras, koji stoji tu gde stoji i nista se ne bita oko znacajnih stvari, a trebalo bi da se pita mnogo vise po Ustavu od predsednika republike. Secate se skorije kad se ministar Nebojsa iz Beograda „naljutio“ sto policija nije intervenisala u Lucanima, pa je umesto njoj ostavku podneo Vucicu. Ali svi to znamo, ali kao nema veze…. zato smo tu gde jesmo

  5. Naša 700 godinja despotska tradicija je naprosto nespojiva sa demokratskom republikom i građanskim društvom. Potrošili smo 200 g nove državnosti i dalje tabanamo u „Prokletoj avliji“! Da bi promene uopšte bile moguće, orijentalnu lojalnost prema despotu treba transformisati u lojalnost prema sugrađanima, prema strukovnim udruženjima, prema gradskim zajednicama i, napokon, u jedan opšti altruizam. Za prelaz iz despotije u demokratsku republiku potrebno je, znači, veoma mnogo: promena onoga što se u svakom društvu najteže i najsporije menja, a to su neki još uvek živi delovi tradicionalnih vrednosti i verovanja. POTREBNO JE, DAKLE, PROMENITI METAPARADIGMU NA KOJOJ POČIVA NAŠA DESPOTSKA TRADICIJA! Imperativ razvoja traži od nas da se upustimo u promene takvog tipa — kulturu i tradiciju PODANIŠTVA što pre moramo zameniti kulturom i tradicijom SLOBODE. Te promene ISTOVREMNO moraju obuhvatiti sva područja života — politiku, privredu, ali i društveni život i kulturu.

    1. Potpuno se slazem sa Vama Zorane. Sustina je u tome da je srpski narod naucen i vaspitan da obozava predvodnika copora . U blizoj i daljoj istoriji smo videli kako su prosli despoti koji su vremenom postajali autokrate, pa tirani svog naroda. Nazalost , i u dvadesetprvom veku imamo jednog coveka koji misli na sve i drzi sve uzde u rukama uz nesebicnu pomoc i Zapada i Istoka kojima je garant ispunjenja svega sto pozele od ovog napacenog naroda. Ustupa im resurse,radnu snagu, a najumnije i najmladje im predaje kao roblje .

    2. To bas i nije tako prosto. Nasa istorija podjednako puna buna i ustanala, atentata na vlast i neposlusnosti.
      Niije ovde u pitanju zadovoljstvo vlascu vec nemogucnost alternative osim personalne. Ono sto protestu treba je vizija a to nisu ni djilas ni jeremic.

  6. Da mi se pojasni….Ko je Ana Brnabić? Često je viđam i čujem da je angažovana u javnom životu, al~ ne razumem njenu funkciju u mom životu, a očigledno se meša u stvari koje ne razume…..Molim….

  7. Ana, da ti javim! Ti si sama sebe i celu Vladu- oborila! Parlamenta nema, Vlade nema! Ostao je samo Vučić. Jedan protiv SVIH! Hvala Ti. Olakšala si nam!

  8. Brnabic da kritikuje profesorku Bogdanovic??? Tu pamet prestaje. Sada ce se javiti AV i objasniti da Brnabic nije tako mislila. Za sve ovo su krive Pesiceva i Turajliceva sa svojim belim listicima.

  9. Kada je Ana Brnabic trebala da preuzme funkciju Premijerke nije mi smetala njena seksualna orjentacija i sa punim srcem sam bio za nju i podrzavao je.Na zalost kada sam shvatio da je i ona jos jedna lutka na koncu koja kao i mnogi na funkcijama odlaze po svoje misljenje kod Aleksandra Vucica i nemaju svoje JA ,sve zbog funkcija i udobnih fotelja ,me je duboko razocarala.Srbiji trebaju mladi obrazovani i sposobniji ljudi koji nece biti zaljubljeni u udobne fotelje i koji ce je odvesti u bolju buducnost od ovih koji su sada na funkcijama.

  10. Po meni ova je žena suvo zlo . Puna je mržnje prema našem narodu , i ponaša se kao da je postavljeni protektor . To ne ide tako , Srbija je ustala i ne želi više da trpi diktaturu . Gotovi ste snsovci .

  11. Svaki komentar je suvišan. Ali nije kriva premijerka vec mi, narod koji je dozvolio da A.B. uopste moze i pomisliti da bude premijer a ne da i stvarno postabe…bruka za slavni srpski narod

  12. Gledao sam emisiju i stvarno nisam skonto da nekog vredja.Uglavnom ja stvarno mislim da politika ne bi trebala da se vodi na fakultetima,vec da se prenosi znanje u oblasti kojom se bave.

    1. U pravu ste, politika ne treba da se vodi na fakultetima. Ali još manje u osnovnom školama gde dolaze lokalni političari i ministri, pa sve do predsednika države da ubeđuju decu kako su oni dobri, a oni drugi loši. Pa ni u firmama gde se preti otkazima ako se ne glasa za određenu političku partiju. Ni na televiziji gde se priča o zlatnom dobu, ubeđuje se narod da mu je nikad bolje i za sve loše se optužuje prethodna vlast – a čije su „najbolji primerci“ postali nezamenjive udarne snage aktuelne vlasti…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.