Brnabić: Prioriteti digitalizacija i obrazovanje

Skupština danas o izboru Vlade, mandatarka sat i po izlagala ekspoze

Ostavite komentar


  1. Znaci da ocuvanje teritorijalno integriteta Srbije vise nije prioritet? Ili je ispod digitalizacije? Nije ni ulazak u EU? Ni privredni rast i zaposlavanje? Povecanje standarda, ljudska prava, borba protiv bele kuge?

  2. Kada nas Anka digitalizuje ima da pevamo od srece. Isto kao za elektronske zdravstvene knjizice.

  3. Al ste digitalizovali zdravstvene knjižice, alal vera. I šta sad ćete da državu digitalizujete…Aaa, malo morgen što reko Sloba…

  4. Valjda je prvi prioritet novčanik, pun frižider, mogućnost letovanja, mnogo mnogo bolje lečenje i nega bolesnika i starih…. To nije ispunjeno već 30 godina, a posebno je narušeno u poslefnjih pet….. Čuj, digitalizacija, k““o da smo Japan. Lakrdija

  5. Ja hocu besplatan sendvic kao i vasi botovi jel deca nemaju sta da jedu. Ne maze se vas ekspoze na lebac. Vidim botovima lepo ide u Srbiji pa sto ne bismo i mi ostali.

  6. Prioritet je pomoc i subvencije za Asseco (““digitalizacija““). Ako ostane vremena i resursa, onda malo i Kosovo. Za EU nema vise interesa

  7. Samo digitalizacija Srbiju spasava a narod hrani. Znači digitalizacija će nahraniti gladni narod?

  8. Digitalizacija sa ortopedom Rasimom Ljajićem kao ministrom u kojem se informaciono društvo vodi kao "nešto" u telekomunikacijama, sa čim nema veze. Napraviće Frankenštajna od informacionog društva, sastavljajući delove od njihovih omiljenih IT firmi koji ne funkcionišu zajedno jer nemaju zajednički centralni deo. Upropastiće sve, kao što ne znaju da uvedu zdravstvene knjižice, jer rade naopačke.

  9. Obrazovanje je savršena tema za demagoge, posebno kada neki državni funkcioner nema konkretan plan rada. Na pomen reči "obrazovanje" u javnim govorima podstiče se maštanje o lepšoj budućnosti, kreće lavina pozitivnih asocijacija kod slušalaca i spisak lepih želja postaje duži. To posebno dobro znaju oni koji im pišu govore. Zbog priče o značaju obrazovanja državnici dobijaju lake poene kod većeg dela javnosti i odmah deluju mudrije, intelektualnije, obrazovanije. Zbog takvih lepih priča o obrazovanju ispada da je ono svima važno, samo ne onima koji se bave obrazovanjem. Oni, sa druge strane, deluju nezahvalno i negativno jer ne dele istu viziju sa našim premudrim državnicima. Ako ćemo realno o obrazovanju… radim kao profesor u školi i kada sam odbranio doktorat dobio sam povecanje plate koje je iznosilo čitavih od 18 evra, tako da sada sa 10 godina staža imam platu u školi tačno 418 evra u dinarskoj protivvrednosti. Toliko o značaju obrazovanja u Srbiji.

  10. Mandatarka je pročitala jedan, rekao bih, isprazni EKSPOZE o radu Vlade na čijem čelu u sadejstvu sa Dačićem, biti, a iznad njih će lebdeti konstanta u obliku MENTORA Predsednika Srbije Vučića čija će biti zadnja; ekspoze koji se puno razlikovao od ekspozea ranijjh mandatara, pun opštih mesta i pravaca razvoja u kojim Srbija treba da stremi. Ne nije zaboravila da se zahvali prethodnoj Vladi (koja u suštini ostaje ista) i naročito istakla zahvalnost sada već bivšem Premijeru, a sadašnjem Predssdniku , koji je kad je stupio ña tu nezahvalnu dužnost, zatekaò od svog prethodnika (Dačić) skoro praznu Državnu kassu, koju je on svojim samopregalnim radom i najviše Uredbi o smanjenju plata u javnom sektoru i penzija (što je za ponzije suprotno zakonu) njoj ostavlja skoro punu kasu, premda nije izvšena prava primo-predaja, što se Mandatarki na kraju može obiti o glavu, kad je Vučić, u za njega pogodnom trenutku, putem njemu odanih medija priupita "Di su novci", ona će teda biti žrtveno jagnje, za koju ulogu je Vučić i priprema…

  11. Pa dobro premijerka kasni manje nego njene zdravstvene knjizice

  12. Kod masovne nezaposlenosti u zemlji premijer ga i ne pominje. Na birou rada je na hiljade onih koji su obrazovani i savrseno rukuju komppjuterima.

  13. Ih, nemojte tako s komentarima! Ni ja ne bih znala gde da pocnem da sam na njenom mestu, pa ““ajde onda prvo da upalim kompjuter…
    A kompjuteri u domovima starih su previse opasni da bi se ostvarili, sta cemo ako se informise biracko telo SNS-a?
    Ovo s obrazovanjem je malo nejasno, znaci li to da ce ministri s laznim diplomama ponovo u skolu?

  14. Prioritet Ane Brnabić je POSAO kojim rukovodi direktor firme koja se bavi tim poslom – NJEN ROĐENI BRAT Igor. Firma Aseko (Asseco SEE doo) sa sedištem u Poljskoj, predstavništvo u Beogradu, Bulevar Milutina Milankovića. To je razlog njene "posvećenosti" da se Srbija digitalizuje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.