Brnabić: Pripremamo pismo za EK o Kataloniji i Kosovu

Ostavite komentar


  1. Pliva patka preko Save…nosi pismo na vrh glave…u tom pismu pise…ne volim te vise…

  2. Ma da li je moguće, do sad smo naučili da EU ima drugačiji odnos prema Srbiji, generalno prema malim narodima.

  3. I sta ce se postici tim pitanjima? Komisija ce promeniti stav? Izgleda ova vlast nema pametnijeg posla nego da prodaje maglu.

  4. Nuzno je prokomentarisati(ma da tesko pustate komentare koji gadjaju u srz problema)..Dakle Srbija je 1999 potpisala Kumanovski sporazum i prohvatila rezoluciju UN 1244(glavni autor sadasnji ambasador Rusije u EU Vladimir Cizov,tada u UN)i time i formalno izgubila suverenitet,politcki i vojni na KiM!!!Da se podsetimo u toj vladi Vucic bio ministar informisanja;dobio stan 140 m2..tezak cenzor i davitelj medija..a i dan danas,radi isto..Nigde analogije s Katalonijom nema..a svi ovi dokumenti za Srbiju vaze plus Brisel sporazum…Za Kataloniju ne postoji ni jedna dodirna tacka ovakve predistorije;koju je Srbija potpisala i za KiM prihvatila..I nije ni pomenuo Vucic tada referendum..naprotiv..sve iza zatvorenih vrata..predali deo teritorije…Jasno da Brnabicka ne zna..ovo..ali Vucic zna..a mi pamtimo..Tek hronologije i istine radi..I da se ne brukaju pred svetom i EU..

  5. Nikada, i ni po koju cenu, ne smemo dozvoliti bilo kome, ma koliko taj neko bio snažan i bogat, da nas tretira kao ljudsko smeće, kao ljude i narod niže kategorije. Čak i lkada znamo da će silnici ostati pri svom stavu, čak i kada ne budemo imali šta da jedemo /ako nismo sposobni da se prehranimo već očekujemo da nas drugi hrani/, ne smemo odustati od principa i medjunarodnog prava, koji mora biti jednak za sve narode bez obzira da li pripadaju nekom udruženju, nekoj uniji, ili su sami i slobodni. Kada pristanemo na dvojne standarde, kada pljunemo sami sebe, kada nam se ropstvo učini kao najbolje rešenje, kada nam lanci kojima nas okivaju zvuče kao najlepša muzika, bićemo mrtvi. Možda ćemo hodati ovom planetom ali to nećemo biti mi. To će biti neki "hodajući mrtvaci" koji će samo podsećati da su nekada postojali, jedan narod i jedna država.

  6. Katalonci nisu bili gradjani drugog reda kao kosovski Albanci. Spanci nisu etnicki cistili Kataloniju kao Srbi Kosovo. Katalonci su iste vere kao i Spanci za razliku od Albanaca i Srba. Izdvajanje Katalonije iz Spanije je kao kada bi zamislili da su Slovenija i Hrvatska jedna zemlja, Slovenija je samo pokrajina u Hrvatskoj, katolici su i jedni i drugi, samo govore drugim jezikom. Slovenija je ekonomski razvijenija. I sada se Slovenija odvaja iz Hrvatske.To radi Katalonija

  7. Hm,hmm…" a,u pismu pise,ne volim te vise", ne kaciti se sa Katalonijom,Istrom..obicno,pismo," priopcenje"..Kosovo je Srbija, priloziti mapu ? Pa,naravno,na nju udariti drzavni,pecat,da ne misle,da je neka kafanskaxsala.

  8. Naravno da se slucajevi ne mogu porediti i da se mora videti sta je to zaista u pitanju. Nije korektno prema Srbiji i nama gradjanima. To je stvar od velikog znacaja za nas i treba reagovati. to je nista drugo nego licemerje svetske politike.

  9. Ne mogu se porediti zato sto je Srbija oduvek imala Kosovo u svom sastavu,i nenormalno je da neko dodje i oduzme vam to.Katalonija je kroz istoriji bila zasebna drzava na Pirinejskom polusostvru,kao sto je bila i Baskija,Kastilja…

  10. Nasa Premijerka je morala da odlaze put za Brisel zbog sokantne odluke EU-a , zato je uputila pismo Briselu, a Evropa treba da gleda da sve zemlje budu jednake a ne tako stvarno nije lepo.

  11. Verujem da će premijerka činjenicama potkrepiti svoje pismo i stavitido znanja da mi, kao kandidati za ulazak u EU, ne možemo prihvatiti postojanje dvostrukih standarda i dvojnog prava – jednog za članice EU a drugo za nas i ostale na Balkanu.

  12. "Nisu situacije za poređenje"?! Kako Evropska Komisija može tako nešto da izjavi i da ponižava srpski narod?!

  13. Čekajte… Španije nije priznala Kosovo, a mi sada podržavamo Kataloniju protiv celovitosti Španije? Mislim da neko ne uzima lekiće redovno u poslednje vreme…

  14. U Kataloniji nisu pronadjene masovne grobnice i hladnjace sa lesevima i nije 800.000 Katalonaca moralo da pobegne iz zemlje, sto je bio slucaj na Kosovu. U Srbiji se tvrdi da su pobegli od bombardovanja, dok svi znamo da iz Beograda niko nije bezao. Vreme je da se pogleda istini u oci..

  15. Treba ih sada napasti sto vise, mada mislim da se EU nece obazirati na to, ocigledno nisu ista prava za sve.

  16. Kada bi srpske vlasti znale ista drugo osim da navlace bes i antipatiju njihovim provokacijama!

  17. Naravno da postoje neke norme i standardi koje važe za sve države, samo za neke manje važe, a za neke su “specifične”!

  18. Važno je dobiti odgovor na pitanje da li međunarodno pravo važi za Evropsku uniju ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale koji nisu članovi EU

  19. Naravno da "Katalonija i Kosovo nisu situacije za poređenje" jer Albanska država već postoji, dakle nije nužno da ih ima dve, dok Katalonija tek najavljuje svoje postojanje. Nikako se ne mogu porediti!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.