Brnabić reagovala na Jeremićev status: "A 2017. je hteo da bude predsednik SNS, on je novo dno za mene" 1Foto: Printscreen/Prva

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić kazala je da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić 2017. godine imao namere da bude predsednik SNS, te da je sramotno što sada komentariše dogovore postignute između Beograda i Prištine.

Komentarišući dogovor koji je postignut između Beograda i Prištine, osvrnula se na ranije potpisane sporazume, posebno onaj iz 2011. koji je vezan za ulazno-izlazna dokumenta Kosova.

„Tačka tri sporazuma koji je potpisao Borko Stefanović priznaje lične karte koje izdaje Priština uz ulazno-izlazni dokument“, kazala je Brnabić.

Kako je istakla, u kreiranju tog sporazuma učestvovao je i sam Vuk Jeremić, koji ga sada kritikuje.

„Sramotna izjava Vuka Jeremića je novo dno za mene. On je jedini Srbin koji je zaslužio pohvale svih albanskih medija i u Prištini i u Albaniji, koji može da se pohvali da ima naslovne strane albanskih medija „hvala Vuče“.  Pritom, njihov Borko Stefanović je potpisao sporazum iz 2011. godine, to je njegovo delo“, kazala je Brnabić.

Brnabić je kazala da se jako dobro zna sa Jeremićem, te da su se u Beču videli 2017. godine, i da ju je tom prilikom ubeđivao da treba da razgovara sa Aleksandrom Vučićem da on bude predsednik Srbije.

„Nikad pre nisam govorila o tome, ali o takvom čoveku se radi. Želeo je da bude kandidat za predsednika Srpske napredne stranke“, otkrila je Brnabić.

Istakla je da je tada govorio kako će se sa Aleksandrom Vučićem boriti da implementira njegovu politiku, te da sada treba da ga „bude sramota za sve“.

Ranije danas, Jeremić je napisao na svom Tviteru da je jedina promena u odnosu na ranije kada je u pitanju dogovor Beograda i Prištine to što će „Srbija početi da priznaje dokumenta tzv. Kosova“.

„Jedina promena u odnosu na pređašnje stanje je to što će Srbija početi da priznaje dokumenta takozvanog “Kosova”, što do sada nije bio slučaj“, tvitovao je on.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari