Brnabić sa premijerom Francuske: Susret u vreme kada obeležavamo 180 godina diplomatskih odnosa 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa premijerom Francuske Eduardom Filipom o napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji, odnosima dve zemlje, jačanju ekonomske saradnje i o Kosovu.

Kako se navodi o saopštenju, dvoje premijera razgovarali su o Kosovu posebno imajući u vidu da bi za nepune dve nedelje francuski predsednik Emanuel Makron trebalo da bude domaćin sastanka Beograda i Prištine.

U saopštenju se dodaje da je premijerki Srbije priređen svečani doček ispred Vlade Francuske, a susret sa Filipom došao je u vreme kada dve zemlje obeležavaju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Kako se dodaje, savremene odnose Srbije i Francuske tokom 20. veka obeležilo je savezništvo u Prvom svetskom ratu, kao i snažne političke, privredne i kulturne veze, a danas je Francuska na listi najvećih investitora u Srbiji sa oko 100 kompanija koje posluju u Srbiji i zapošljavaju 11.000 ljadnika.

Brnabić je danas razgovarala i sa predsednikom francuskog Senata Žerarom Laršerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari