Brnabić sa šefom diplomatije Portugalije: Beograd posvećen očuvanju mira i stabilnosti 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Portugalije Žoaom Gomešom Кravinjom sa kojim je razgovarala o unapređenju bilateralnih odnosa i o evropskim integracijama Srbije, saopšteno je iz vlade Srbije.

Brnabić se zahvalila Кravinju na iskrenoj podršci koju Portugalija pruža procesu evrointegracija Srbije. Ona je istakla značaj koji Srbija pridaje produbljivanju odnosa i intenziviranju političkog dijaloga sa Portugalijom, ukazujući da se ovim susretom daje novi impuls saradnji dveju država.

Ministar spoljnih poslova Portugalije je svoju posetu okarakterisao kao veoma važnu, imajući u vidu da se ove godine obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Premijerka je upoznala portugalskog ministra sa aktuelnom sutuacijom na Кosovu i podvukla da je dodatno komplikuje to što Priština ne poštuje potpisane sporazume.

Ona je naglasila da je Beograd posvećen očuvanju mira i stabilnosti i da ostaje pri stavu da pronalaženje rešenja zahteva kompromise i dijalog dve strane uz striktnu implementaciju prethodno dogovorenog.

Sagovonici su se saglasili da posebni potencijali za unapređenje saradnje postoje u oblastima ekonomije, zaštite životne sredine, energetike, digitalizacije i informacionih tehnologija.

Istakavši da Srbija posebnu pažnju posvećuje ovim oblastima, Brnabić je rekla da ohrabruje privrednike iz Portugalije da istraže mogućnosti saradnje i ulaganja u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari