ANA BRNABIĆ - MUHAMED BIN TALIJAHfoto BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković

„Jedno što mislim da je važno, a što je i na stolu, a to je obećanje SAD-a da će u januaru krenuti formiranje ZSO i to bi bilo jako dobro, to bi bila implementacija Briselskog sporazuma“, kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić o poseti Dereka Šolea, od koje, kaže, nema nikakvih očekivanja.

Premijerka Srbije boravila je u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a po povratku gostovala je u jutarnjem programu TV Pink.

U Dubaiju se sastala sa predsednikom Interpola Ahmedom Naserom Al-Raisijem, koji joj je, kaže, potvrdio da neće politizovati Interpol.

„Ono što je posebno značajno za naš narod, za naše građane, a to je da je predsednik Interpola potvrdio da za njegovog mandata on će se truditi da ne politizuje Interpol što, praktično znači da nemamo na dnevnom redu članstvo tzv. Republike Kosovo u Inteprol“, kazala je, prenosi Kossev.

Neke od najvažnijih međunarodnih organizacija gde zaista ulažemo sve napore da Kosovo ne postane član, to važi za sve organizacije, ali nekako dve ključne, meni se čini, su Interpol i Unesko, dodala je.

Zanimljivo je da je i Derek Šole na Balkan stigao iz Emirata.

Šole je prvo od 8. do 10. januara posetio Ujedinjene Arapske Emirate, gde je bio kopredsedavajući Radne grupe za regionalnu bezbednost, koju pored UAE čine i Bahrein, Egipat, Izrael i Maroko, što je i objavio na Tviteru.

Iz UAE, Šole je 11. januara stigao u Skoplje, zajedno sa posebnom američkom delegacijom, a potom u Prištinu gde je razgovarao sa predsednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem, kao i sa predstavnicima opozije.

U četvrtak 12. januara, Šole će, prema najavi iz pres službe predsednika Srbije, biti na radnom ručku sa Aleksandarom Vučićem u Beogradu, a potom će se u 16 sati, prema najavi iz Vlade Srbije, sastati sa premijerkom Anom Brnabić, u zgradi Vlade u Nemanjinoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari