Brnabić se žuri: Nada se da će danas biti završena sednicu o litijumu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da postoji velika verovatnoća da se sednica o litijumu danas privede kraju i poslanici glasaju o Predlogu Zakona o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Ona je gostujući na televiziji Pink kazala da je opoziciji ostalo još malo vremena, sat i po do dva, po poslaničkim grupama.

„Nadam se i verujem da ćemo danas to privesti kraju, kako bismo se vratili temama koje su važne za Skupštinu, a to je čitav set zakona podrške naroda na Kosovu i Metohiji, dijaloga u Skupštini oko vojnog roka i izmenama i dopunama Zakona o subvencijama u poljoprivredi“, rekla je Brnabić.

Dodala je da će se na dnevnom redu naći i pooštravanje mera za nasilje u porodici, koje je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kazala je da opozicija nema argumente na temu iskopavanja litijuma i da „uvek idu na lične uvrede“, dodajući da su napali njenog brata i predsednika Srbije Vučića.

„Mi smo izašli u susret opoziciji u svakom pogledu. Tražili su da ovo (rasprava o litijumu) bude na dnevnom redu skupštine“, kazala je Brnabić.

Rekla je da je opozicija „bežala“ od toga da predsednik Srbije bude prisutan tokom sednice, ali da su „iskoristili svaki trenutak za napad“.

„Ni jedan dan, u ova tri dana, sednice o litijumu, njih na početku sednice koja počinje u 10.00 nije bilo više od 70“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari