Brnabić: Sednica o litijumu će biti u redovnom zasedanju 1Printskrin RTS

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić potvrdila je tokom vanredne sednice Skupštine o rebalansu budžeta da usled nedostatka vremena za održavanje vanredne sednice o litijumu, ova tema če se naći ndnevnom redu u okviru redovnog skupštinskog zasednja.

Brnabić je poručila da će temu litijuma lično staviti na dnevni red Narodne skupštine i poručila da opozicija od ove rasprave neće moći da pobegne.

Predsednica Skupštine je u više navrata optužila predstavnike opozicije da je tražeći replike tokom ovog vanrednog zasednja namerno dugovlačila usvajanje budžeta kako ne bi bilo vremena za raspravu o izmenam Zakona koji su predstavnici opozicije podneli 10 .septembra.

Brnabić je kao razlog za ovo ponašanje opozicije navela činjenicu da su u međuvremenu od podnošenja zahteva do danas postali svesni svojih popusta i da sada beže od odgovornosti.

Poslanici opozicije poručili su da će oni svakako podneti zahtev za održavanje ove sednice u redovnom zasedanju i da od rasprave o litijumu ne beže.

Vanredno zasedanje se završava u ponoć, redovno počinje od 1.oktobra. Skupština šesti dan raspravlja o rebalansu budžeta, u toku je pretres po amandmanima.

Brnabić je optužila opoziciju da je, posle njene pres konferencije u holu, oko 13. 30 kada je rekla da neće stići da zakaže novu sednicu danas u 14 sati, jer se pretres na rebalans zbog opstrukcije opozcije odužio, da je opozicija posle toga odustala da se javlja za svaki podneti amandman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari