Brnabić: Šokirana sam intervjuom predstavnika fondacije Hajnrih Bel, mešanje u unutrašnja pitanja

Ostavite komentar


  1. Obavestite se, gospodjo, o aktivnostima jedne od najznacajnijih fondacija koja se bavi ljudskim pravima. Ima predstavnistva u vise od 30 zemalja, uglavnom tamo gde su ta prava ugrozena.

  2. Reče Ana…tajkunske TV!!!
    Zašto ona i njen „šef“ stalno gostuju na Pink TV,Happy TV???
    Da li se možda zapitala ko su vlasnici tih TV???
    Da nisu i oni nedo Bog tajkuni???
    Što se tiče miješanja u unutrašnje stvari Srbije…neka joj objasni „šef“ kako on to radi kad je u pitanju Crna Gora kao i BiH.

  3. Georg…zbog takvih kao ti ovi ce pobedjivati dok god to zele. Evo ja kad procitam tvoj komentar jos sam sigurniji za koga cu glasati. Hvala.

  4. Jooooj, kakva elokvencija, kakva inteligencija, kakva pronicljivost! A svaka čast onima tamo, gde nadjoše prase, nestašica je, Grčić sve uzaptio da ispeče u EPS-u od narodnih para, pa da danas ugostite ordenaše, nije mala stvar Sretenje, rodio se Hristos, a i nije da se posti, nije crveno slovo, zna se, kad je muško, mora bogato da se proslavi. Lično ne jedem meso, nemam para za meso, a imam i prigovor savesti, ali da sam znala, ma neki ide sve u…probala bih, samo jednom se živi. Srećan zeleni april, premijerko, dan kad ćete se pretvoriti u grumenje soli…znaš tu priču?

  5. Ova žena je zbog svoje bahatosti i nesuvislih i polupismenih izjava odavno postala sramota za mesto na kojem se nalazi.

  6. Zbog te vaše isključivosti i uverenju da ste najpametniji, izgubićete izbore i opet postati samo obični marginalci koje niko niti ceni niti zarezuje. Pitajte npr. Jeremića, od čega on živi a godinama ne radi ništa? Pitao ga je Čeda svojevremeno, javno, na TV, odakle mu 5 miliona $ i nije mu odgovorio. Da ne pominjemo ostale genijalce koji su u prethodnim mandatima uzeli koliko su hteli. Od čega živi Tadić i koliko para je omogućio Šaperu, Radujku i inima?

  7. Nisam siguran da su neke političke strukture svesne rizika po naše društvo koje nosi približavanje, i saradnja sa nemačkom strankom Zelenih. Razumem da je njihova politička potreba proizašla iz bliskosti i saradnje CDU – SNS, pa bi valjda prirodno bilo da oni takav pakt sačine sa najvećim političkim oponentima koje CDU ima kod svoje kuće, ali se bojim da ovaj partnerski odnos za nas neće biti ni približno plodonosan kao onaj izmedju dve konzervativne stranke. Razlika je ne mala, a opasnost ne beznačajno veća. Prvo, politika CDU je bila, još uvek je, i biće zvanična politika Nemačke, i kao takva će biti utkana za dugo vremena i u zvaničnu politiku Evropske unije. Politika nemačkih Zelenih nije deo ni zvaničke politike Nemačke, a tek je daleko od formalne politike Evropske unije bez obzira na živopisne performanse koje ova politička grupacija sprovodi u Evropskom parlamentu. Drugo, stranka Zelenih u Nemačkoj ima više status pokreta, i individualne ideologije, nego doživljaj ozbiljne političke stranke koje će u narednim decenijama imati presudan uticaj na nemačku politiku. Njihova politika je agresivna čak i za Nemce, ali tamo lakše nalazi uporište s obzirom da je Nemačka industrijski ekstremno razvijena zemlja pa su i teme o zaštiti životne sredine razumljive i prihvatljivije celokupnom gradjanstvu. A šta zeleni partner donosi „mladjoj sestri“ iz Srbije? Mnogo, za naše prilike, agresivnih i, za nas, samoubilačkih političkih zahteva, a malo stvarne ekonomske i političke podrške. Zeleni u Nemačkoj nisu u prilici da obezbede budžetsku podršku ni za svoje domicijalne projekte, a kamo li da obezbede finansijsku podršku za agendu koju će nametnuti svojim srpskim partnerima. Bojim se da će se ovaj politički „tango“ završiti vrlo neslavno po našu stranu, jer su čak i naše opozicione stranke, koje sada priželjkuju ovu saradnju nadajući se da će im to omogućiti put ka vlast, svesne da agenda nemačkih Zelenih ne pripada našem društvu, da su naši problemi i rešenja na potpuno drugoj strani, i da će se naša strana naći u „nebranom groždju“ bude li stvarno došla na vlast i morala da sprovodi dogovorenu politiku.

  8. Da,Ana,…“ ni do kraja dana ne bi opstala vlada“ u Nemačkoj da iza sebe ima samo jednu aferu(Jovanjica,Savamala,Krušik)…

  9. Povuci se sa funkcije premijera,nije ti tu mesto.Da budem iskren zgadili ste mi se sa tim vašim izjavama.A šta ste vi to pa pametno uradili za našu državu?Ti jedino što si isterala svoje u vezi prava gej populacije i odrđavsnja gej parade.Sve ostalo što radite je totalni promašaj,kao i ovo sa pravima gej populacije Npr,niko od vas zvaničnika se nije oglasio u vezi stava Vrhovnog kasacionog suda,što se tiče tužbi protiv banaka.Već sad praznu slamu mlatiš,kako je tamo neka gospodja iz Nemačke uvredila Gospodara Svemira,tj Aleksandara Vučića.Pa vi svaki dan vredjate narod Srbije.Da je pravde,pa vi na tim funkcijama nebi bili sat vremena nakon vaših izjava i zakona koje donosite,a sve na štetu gradjana Srbije.

  10. Brnabićka tvoja ljubav prema Vučiću je već patološka!!!
    Jbt.gde se gasiš dosado jedna!!!

  11. Kakva ste gomila ružnih i zlih . . . I nema vama pomoći . . . Mržnja je neizlečiva bolest i pred vama je težak period lečenja ali nažalost bezuspešan . . . Nek’ vam je Bog u pomoći . . .

  12. Ima veze s tobom- nema veze s tobom.I mi smo sokirani sa tobom u Srbiji a bogami i preci nasi.

  13. Izadji na duel nemoj da se krijes iza nepisme televizije kod koje gostujes,
    Imas fond reci 10 mozda 12 koje okreces u krug, sokiranasam , katastrofa, suludo, Vucic, jedva cekam da te nevidim vise , ovoje bezobrazluk da ovako glupa osoba izlazi na TV, dok ti ruski spijun Vulin radi u policija.
    Neginevam robija.

  14. Ana,narod SRBIJE je u šoku deset godina
    Trebalo bi i to imati u vidu!!!
    Sve ste uništili,prodajete narod kao da je roba
    Dosta vise idite
    Sve ste

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.