Brnabić: Srbija nije i neće biti platforma za zaobilaženje sankcija koje je EU uvela Rusiji 1Foto: Beta/Vlada Srbije/SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je večeras sa specijalnim izaslanikom za implementaciju sankcija Evropske unije Dejvidom O’Salivenom, čiji je fokus u radu angažman u dijalogu sa trećim državama i saradnja u zajedničkim akcijama u cilju sprečavanja zaobilaženja sankcija.

Brnabić je u razgovoru rekla da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, ali da „nikako nije i neće biti platforma za zaobilaženje sankcija koje je Evropska unija uvela“, saopštila je Vlada.

„Kada je reč o ratu u Ukrajini, Srbija nije vrednosno neutralna i jasno smo se odredili u vezi sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine“, kazala je Brnabić i ocenila da je Srbija „kredibilan i pouzdan partner“.

O’Saliven je s Brnabić razgvarao o konkretnim koracima koje treba realizovati sa trećim zemljama kako bi se sprečilo zaobilaženje sankcija i zahvalio zbog njenog „otvorenog i konstruktivnog stava i spremnosti za dalju saradnju“.

Specijalni izaslanik je, piše u saopštenju, na početku sastanka, predsednici Vlade izrazio saučešće povodom tragičnih događaja koji su prošle nedelje potresli Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari