Brnabić: Srbija želi što bolje odnose sa BiH 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas tokom posete Hercegovini da Srbija želi što bolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

„Znam koliko je Srbiji stalo da imamo sve bolje odnose sa BiH, koliko nam je važna regionalna saradnja i povezivanje, te koliko i praktično i pragmatično radimo na tome“, rekla je ona novinarima.

Dodala je da će se „simboličnim povezivanjem autoputem između Beograda i Sarajeva graditi autoput čak iz dva pravca do Sarajeva“, ističući da narodima u regionu nema budućnosti bez pomirenja i bolje komunikacije i saradnje.

„Znam i šta je politika predsednika Aleksandra Vučića, a to je pre svega regionalna saradnja i bolje povezivanje i odnosi“, navela je Brnabić.

Na pitanje novinara zbog čega onda ni nje ni Vučića nema u Sarajevu i obrnuto, Brnabić je ponovo izbegla konkretan odgovor.

„To je druga stvar, ja vam kažem šta je suština u odnosu na formu i šta se trudimo da radimo“, rekla je premijerka Srbije.

Ona jeodgovorila pitanjem – da li je za budućnost i mlade generacije bitniji autoput, koji se počeo graditi ili poseta Sarajevu?

„Mislim da je to autoput. Nemam nikakav problem i uvek volim doći u Sarajevo i nadam se da ću uskoro to i uraditi. Bitno je da prošlost ostavimo za sobom, ne možemo je zaboraviti, ali da praštamo i idemo hrabro dalje u budućnost“, naglasila je Brnabić koja je danas obišla nekoliko mesta u Hercegovini poput Nevesinja, Prebilovaca i Žitomislića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari