Brnabić: Strategija priznanje Srbiji 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da usvajanje Strategije Evropske unije za Zapadni Balkan predstavlja priznanje Srbiji i njenim građanima za ono što su poslednjih godina postigli na evropskom putu, jer je po prvi put dat vremenski okvir za mogući prijem u članstvo – 2025. godinu.

Ovo Srbiji daje veliku šansu ali nije garancija niti automatsko podrazumevanje da ćemo 2025. godine postati članica EU. Sad treba ovo da iskoristimo i ovaj ambiciozni plan da realizujemo, rekla je Brnabić na konferencijiji za novinare.

Ako Srbija hoće da postigne da 2025. godine postane članica Evropske unije, onda to treba da bude nacionalni interes o kome nema rasprave, nego svi zajedno treba da idemo ka tome i da se malo više posvetimo evropskim vrednostima, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je, na konferenciji za novinare, ukazala da ka tome onda treba da teže i mediji i novinarska udruženja, a da „evropske vrednosti nisu kad predsednik NUNS (Slaviša Lekić) naziva izabranog predsednika Republike ubicom“.

Ističući da ona nikad nije delila novinare po tome za koji medij rade i da osuđuje svaki napad na njih, Brnabić je poručila da će i predsednik NUNS morati da poštuje evropske vrednosti ako hoćemo u EU 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari