Brnabić: Tenzije u regionu se izazivaju kako bi se skrenula pažnja sa uspeha Srbije

Ostavite komentar


  1. „Da bi se skrenula paznja sa ekonomskih uspeha Srbije“ je prica koja se mesecima i godinama provlaci. Pre par dana Vucic rece da cemo ove godine po BDPu dostici i preteci Hrvatsku. Vucic medjutim ne kaze da u Srbiji zivi 7 a u Hrvatskoj 4 miliona gradjana. U prevodu – BDP po glabi stanovnika je 75% veci nego u Srbiji. Da ne pominjem recimo Dansku čiji BDP iznosi 350 milijardi dolara a srpski 50 milijardi. Danaca je 5,8 miliona. BDP po glavi stanovnika je 8,4 puta veci nego srpski. Uzmimo rast BDPa. Ako u Srbiji poraste za 10% , sto bi bilo fantasticno, taj prirast bi iznosio 5 milijardi dolara. Dandki BDP da poraste za 2% onda bi njihov prirast iznosio 7 milijardi dolara. Razlika se povecava. Brojke treba posmatrati u apsolutnim iznosima. Nacin na koji se gradjanima prezentiraju ekonomski rezultati je tendenciozan i obmanjuje gradjane.

  2. Kad budeš imala svoj stav i svoje mišljenje onda možeš da pričaš ovako ćuti. Kad ti nekoga kome si ti šef nazivaš šefom onda je svaki komentar suvišan. U ovoj vlasti je sve naopako postavljeno predsednik države se meša u ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i sva druga ministarstva i u sam rad vlade jer je njegova komanda izvršna, sada vidimo da se predsednica vlade meša u ministarstvo spoljnih poslova, skupština je izgubila svaki smisao i treba je ukinuti, minisdtarstva isto treba ukinuti, vladu treba ukinuti, znači treba da ostane samo predsednik i onda bi to bila nekakva ušteda pod uslovom da predsednik ne uzme sve njihove plate.

  3. Ana Brnabic bi trebala da se bavi necim sto ce doneti boljitak drzavi Srbiji a ne jednom te istom pricom “Rekla kazala“ i “Ovaj je ovakav onaj je onakav“.Ponekad je pametnije primeniti onu narodnu“Cutanje je zlato“ ,narocito onda kada nemas nesto pametno da izjavis.Ne iznenadjuje ponasanje navedene dame jer ce njen SEF uskoro da deli funkcije pa se osim nje i mnogi drugi trude da pokazu svoju odanost ,kome naravno sefu,zasto pa naravno zbog funkcije i udobne fotelje jer je udobna fotelja cudo pa se izgubis od zadovoljstva u svemiru i naravno izgubis svoje JA.

Ostavite komentar


Politika

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno 10

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno

Nakon što je britanska poslanica Ališa Kerns izrazila "zaprepašćenje" zbog upozorenja EU Prištini da bi zbog otvaranja mosta na Ibru mogle da uslede nove sankcije za Kosovo, uz smatrajući to nepravednim, reagovala je Ambasada Srbije u Londonu poručujući da je jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno, zbog čega se o tom pitanju mora razgovarati u okviru dijaloga.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.