Brnabić: Tri velike prepreke za dijalog

Ostavite komentar


  1. Pazite sad ovaj nonsens: Brnabić u Ženevi pominje Kosovo kao srpsku „AP“,BEZ otvorenog pitanja, a sada,opet,pominje „tri velike prepreke za dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom“?! Znači,otvorena pitanja POSTOJE,a Kosovo sebe NE smatra srpskom „AP“ !Eto šta se desi kada fikus u vidu predsednika-ce srpske Vlade progovori !

  2. Albanci su naumili da silom pripoje Kosovo Albaniji ali zaboravili su da postoje sporazumi koji to remete…Kosovo ce zauvek ostati u sastavu Srbije

  3. Dokle god EU ne promeni stav kada je u pitanju Pristina pregovori ce ici tesko. Beograd je strpljiv i tolerantan partner bez sumnje dobro to znaju u EU.

  4. Ustvari samo je jedna prepreka a to je tvoj mentor,ono sto je obecao da ce uraditi da bi dosao na vlast on je uradio, sada je problem kako to da prodje a da se ne sazna.

    1. Evo kako, Bogi. Na primerovako: umesto da pregovraju, Tačić i Vuči se dogovaraju kako da zaobiđu narod, šipratski i srpski – razume se. Pa onda Vuči na putu za Mitrovicu (kosovsku) shodno tome svrati do Gazivoda da bi motivisao Tačića da mu se revanšira. Pa onda, kad se Tačić – na principu reciprociteta – navuče na te iste Gazivode, prva novinarka na prvoj pres konferenciji upriličenoj tim povodom zapita nešto o zamrznutom konflktu, da bi motivisala Vučija da izjavi nešto u smislu da je zamrznuti konflikt bremenit opasnošću da se odmrzne ta da vojska opet mora da spava u čizmama. Sve zbog toga da bi se od 80% građana koji su protiv priznanja tom opasnošću bar 40% motivisalo za priznanje, što bi sa onih 20% koji su za to ionako genetski predodređeni činilo 60%. Paraleno s tim, analogan scenario bi se odvijao i na Kosovu, naravno sa suprotnim predznakom. Nedostajći procenti (potrebni za promene Ustava) mogli bi da se namaknu veštom formulacijom referendumskog pitanja po uzoru na Zorana Zaeva. Moj predlog: Da li ste za to da nam gubitak Kosova bude nadoknađen bezuslovnim ulaskom u EU? Prošlo bi k’o po loju, garantovno, jer nas onda više niko osim Amerike ne bi terao da konačno već jednom priznamo da nas je NATO zatukao i da prekinemo svaku vezu sa Rusijom. Poput svih drugih zemalja vizantijskog pedigrea, osim Turske kao pobednice nad Vizantijom.

  5. Београд поштује и спроводи све што је договорено у Бриселу, док Приштина ни један једини договор није испунила, а ЕУ остаје нема и глува на све то.

  6. Jedini problem predstavlja zapad koji podržava ove Šiptare i naređuje im da provociraju naš narod,dok god oni to rade a mi se trudimo i nemamo zaleđinu jakih sila trajnog rešenja neće biti.

    1. Због чега онда Г-дин Вучић, Г-дин Дачић и целокупна владајућа булумента, разни спин мајстори плћени народним парама, продавци магле, свакодневно и стално понављају лажи српском народу да је Србија уважена на Западу и Истоку, као никад до сада.??

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.