Brnabić u Berlinu sa poslanicama Unije CDU/CSU 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je da se danas u Berlinu sastala sa sa poslanicima Bundestaga iz Unije CDU/CSU, sa kojima je razgovarala o trenutnoj saradnji dva parlamenta, kao i odnosima Srbije i Nemačke.

Brnabić napisala je na Instagramu da je drugi dan zvanične posete Nemačkoj započela radnim doručkom sa članovima  konzervativne Hrićansko-demokratske unije (CDU) i njene bavarske „manje“ sestre Hrišćansko socijalne unije (CSU).

„Parlamentarna saradnja je razvijena, a Bundestag ima značajnu ulogu u procesu evropskih integracija. Intenziviranje parlamentarne saradnje ima posebnu ulogu u političkom zbližavanju naših zemalja i želim da u budućnosti uspostavim stalnu komunikaciju naših poslanika sa poslanicima Bundestaga“, navela je ona.

Brnabić je juče razgovarala sa tamošnjim privrednicima nakon čega je izjavila da bi Srbija trebalo da uči na nemačkom primeru, pa da dođe do stanja da oko pitanja od nacionalnog interesa, poput kopanja litijuma, ne postoje političke podele, već da sve stranke podrže nacionalni interes

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari