Brnabić: Unapređenje položaja Roma od izuzetnog značaja za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Bravo Ana, tako treba- unaprediti položaj Roma u Srbiji kako bi prestali da kradu poklopce šahtova. Da ljudi ne lome noge i glave kada noću zveknu u šaht. Preorijentisaće se na krađu kablova, transformatora (kao ne tako davno krađom trafoa na Mostu na Adi pa dugo nije bilo rasvete mosta) isl. Već znaju kako se pravi kurcšlus u mreži kako bi na miru mogli da seku žice. A nema opasnosti za građane- jedino da više sati ostanu u mraku.

  2. da po tom pitanju ništa nećete uraditi. Šarada obična. Ko ne zna šta se radi, blago njemu. .

  3. I Đelić, za vakta DS-a, bio neki faktor za pitanja Roma. Romima od toga bilo još gore. A sad će devijantni desničari da „brinu“ o Romima, zajednici kojoj istorija, osim u socijalizmu, nikada nije dala ni jednu jedinu šansu. Neka država školuje hiljade mladih i pametnih Roma, neka im da poslove – od radničkih do visokostručnih. Neka bedu svede makar na srpski prosek bede (ako hoće, u šta se može s razlogom sumnjati). Neka afirmiše bogatu romsku kulturu. Neka Romi sami slobodno biraju svoje političke predstavnike, a ne da oligarhija instalira podobne Rome, kao što instalira i podobne Srbe.
    Romi su iskusan i mudar narod. Znam to, sa njima drugujem i radim oko pola veka. Forumsko slikanje, čak i za romsku stvar, Rome uopšte ne fascinira, osim karijerista-parazita, kojih, dakako, ima i u njihovim redovima.

  4. Panika! Moraju da uvećaju biračko telo pa se setili Roma. Svakom po hiljadarka i eto glasova. Jadno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.