Brnabić nakon sastanka sa Varheljijem: Najveća pažnja biće posvećena usaglašavanju sa evropskim zakonima 1foto (BETAPHOTO/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se tokom svog mandata zalagati za jačanje institucija i demokratskih principa u Srbiji, da će se nastaviti reforme i da će najveća moguća pažnja biti posvećena usaglašavanju nacionalne regulative sa evropskim zakonima, saopšteno je iz njenog kabineta.

Brnabić je na sastanku sa komesarom Evropske unije (EU) za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem rekla da je strateški prioritet Srbije punopravno članstvo u EU i da će raditi na unapređenju parlamentarne saradnju sa zemljama u regionu.

Varhelji je čestitao Brnabić na postignutom dogovoru povodom primena preporuka ODIHR i razgovora koji se vode sa svim poslaničkim grupama i Radnom grupom Vlade u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji.

On je izrazio nadu da će ove godine biti otvoren pregovarački klaster 3, a Brnabić je istakla da bi to bio veliki napredak.

Varhelji je istakao da je uveren da će Srbija nastaviti sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava i da će više uskladiti spoljnu politiku sa Briselom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari