Brnabić: Vidim političku volju da se sredi javna uprava

Ostavite komentar


  1. Ne sumnjam u dobronamernost nove ministarke, ali … ako stvarno želi da dovede u red javnu upravu, prvo mora da otkloni pojedine zakonske propuste koji omogućavaju sistemsku korupciju! Na primer, u zakonu bi moralo da stoji da v.d. upravnik neke ustanove ne može da učestvuje na konkursu za izbor upravnika u toj istoj ustanovi, pošto se u praksi pokazalo da se kod nas konkursi redovno nameštaju baš za v.d. upravnike, a to u suštini obesmišljava čitavu konkursnu proceduru. Stoga bi trebalo uvesti posebnu kategoriju licenciranih v.d. upravnika, koji bi imali prvenstveni zadatak da po dolasku u neku ustanovu u najkraćem roku stvore preduslove za izbor redovne uprave. U sadašnjim okolnostim, imenovanje v.d. upravnika, od kojih neki ostaju na dužnosti godinama, samo je drugo ime za stvaranje koruptivnih satrapija u javnom sektoru.

  2. Ja sumljam u kapacitet i znanje nove ministarke da bilo šta unapredi,uzimajući u obzir prvi utisak i prve izjave u javnosti koje su obično i najbolji pokazatelji .

  3. Sigurno je mnogo obaveza u procesu daljeg unapređenja lokalne samouprave i verujem da će ministarka pronaći najbolja moguća rešenja. Puno uspeha u daljem radu!

  4. Imam problem zbog koga sam se ELEKTRONSKI (putem e-mail-a) obracala na adrese: opstina, grad, republika i na kraju sam pitala ministarstvo za lokalnu upravu ZASTO mi niko na mailove ne odgovara? E, pa ni ONI nisu odgovorili. Ako vec ne smatraju da je pristojno odgovoriti na pitanje, neka ukinu ADRESE, i lepo napisu da ako nesto zelis ima da im dodjes NA LICE MESTA!

  5. Politicka volja postoji, postoji i volja gradjana Srbije i verujem da ce Ana uspeti da sredi i zavrsi reforme drzavne uprave.

  6. Izuzetno mi je drago sto je Ana postavljena za Ministra .Ona je veliki covek i zena sa ciljevima koje ce sigurno ostvariti.

  7. Siguran san da ce nova ministarka odraditi svoj posao posteno i profesionalno. Srbija ima sanse da zavrsi reforme i da se prikljuci EU i verujem da ovu priliku necemo propustiti.

  8. Sigurno je da se javna uprava može srediti,ako ima političke volje a činjenica je da je ima.

  9. Ovakve nam ministarke trebaju koje znaju sta hoce i da su istrajne u svojim ciljevima

  10. Politička volja je veoma bitna za apsolutno sređivanje javne uprave,a sigurno je da političke volje ima i sigurno je da će javna uprava uskoro biti apsolutno sređena.

  11. Ulazak u megatrendovsku vladu genija iz Cipuljica nije strucno vec eticko pitanje…

  12. Pred ministarkom Brnabić je veoma ozbiljan posao ali verujem da će uspešno da dovede u red javnu upravu i doneti značajne promene u lokalnoj samoupravi.

  13. Kori Udovički nije Bog zna šta uradila sa javnom upravom, verujem da Ana Brnabić hoće.

  14. Naravno da je potrebno da se sredi i uredi javna uprava ali potrebno je prvo promeniti neke abnormalne propise koji su doneti za vreme demokrata a koji su im omogucavali da zadovolje svoje licne interese

  15. Konacno imamo Ministarku koja ima petlju da se uhvati u kostac sa sredjivanjem Javne uprave

  16. Neka ministarka ukloni iz javne uprave, izmisljena upravljacka radna mesta koja vuku ogromne koeficijente, bez stvarnog smisla i odgovornosti. Razlika u platama po osnovu navodnog ruovodjenja krece se i do 30% u okviru iste strucne spreme.

  17. Verujem da će se pod vođstvom nove ministarke Ane Brnabić, poboljšati funkcionisanje javne uprave i sprovesti neophodne reforme.

  18. Narod je na aprilskim izborima jasno pokazao da zeli reforme, nadam se da ce ih vlada sa uspehom sprovesti u delo!

  19. Puno izazova je na putu unapredjenja rada lokalne samouprave, ali verujem da ce aktuelna ministarka naci odgovarajuca resenja.

  20. Jasno je rećeno da smo na putu ka EU ne da bi samo bili član te zajednice već da bi ostvarili standarde te zajendice u ekonomiji, društvu, pravu, ekologiji, ljudskim pravima, a to znači i u javnoj upravi, da bude efikasna u interesu gradjana.

  21. Imam punu podršku za reforme, ne bih ušla u Vladu da mislim da nije spremna za reforme, neke su usvojene u prethodnom mandatu. Nisam imala ličnih dilema, moje mišljenje je da je prošla Vlada bila reformska, da je Vučić sa svojim timom pokrenuo neke teške reforme, vidim energiju u ovoj Vladi, probaću da pomognem, ukoliko ne mogu moj posao preuzeće neko drugi. Sve najbolje ovoj novoj ministarki želim, i da zaista uspe u namerama da svima bude bolje.

  22. "…novorođenu decu elektronski možete da prijavite."
    Pa, zar DRŽAVA "NE BRINE"- ne vodi evidenciju, odmah, "OD POČETKA", o svojim stanovnicima!!!???
    Da li to znači, ako ih niko ne prijavi, da NE POSTOJE?
    Isto, ako neko umre, ORGANIZOVANA DRŽAVA, PO AUTOMATIZMU, ODMAH TREBA DA IZVESTI SVE INSTITUCIJE, KAO, NA PR. PIO I DR., A, NE DA ČEKA "DA IH NEKO OBAVESTI!!!???
    Blago nama!
    Pozdrav iz Banata!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.