Brnabić optužila medije: Protiv Vučića se vodi kampanja pet puta brutalnija od one koja je prethodila ubistvu Đinđića 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić navela je da se protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi kampanja kao ona koja je prethodila ubistvu premijera Zorana Đinđića – samo pet puta brutalnija.

Brnabić je, odgovarajući u holu Skupštine na pitanje u vezi sa kampanjom kojom se deo medija, među njima i Danas, kao i opozicija, optužuju da vrše kampanju pripreme ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navela da je tu kampanju nije videla.

Predsednica Skupštine pre svega je rekla da kampanju za koju je optužuju nije videla, a na opasku novinara da je šef poslaničkog kluba naprednjaka Milenko Jovanov gostovao u emisiji na jednoj televiziji u kojoj je prikazan spot kojim se targetiraju Nova, N1 i Danas odgovorila da je spot videla i da se u njemu to ne govori.

„U tom spotu se to ne kaže, taj spot samo pokazuje različite priloge i kako se prikazuje Aleksandar Vučić. Ali to što ste vi protumačili da taj spot prikazuje kako se stvara atmosfera, onda ste ga i vi shvatili kao ja“, navela je.

Taj spot, rekla je, citira „Šolakove medije i sve što pričaju o Aleksandru Vučiću“.

„Ja verujem  da se pravi jednaka atmosfera kakva je pravljena pre ubistva Zorana Đinđića, da je kriminalac, da niko ne pokušava da ga ubije, da je hala Limes bila saobraćajna nesreća, da je šef organizovane kriminalne grupe, da nije političar nego biznismen. Ista takva kampanja samo još pet puta brutalnija se vodi protiv Aleksandra Vučića. Ja sam u mediju za koji radite mogla da pročitam jedan dan da je Aleksandar Vučić doveden od Zapada da preda Kosovo i Metohiju i drugi dan da pročitam da je Aleksandar Vučić čedo ruske politike i pion Vladimira Putina. Šta je to? Izjave sagovornika? Koje vi puštate neselektivno?“, upitala je ona.

„Dobro eto, onda je to takva kampanja, valjda nas protiv vas“, rekla je ona.

Nakon atentata na bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država i predsedničkog kandidata Donalda Trampa, predstavnici aktuelnog režima, a zatim i režimski mediji započeli su kampanju u kojoj kritičke medije u Srbiji optužuju da stvaraju kampanju koja treba da dovede do atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U toj kampanji pušten je i spot u kojem se pojavljuju isečci iz nekoliko medija, prilozi i naslovne strane, a među njima i Danas, N1 i Nova S.

Spot su pustili režimski tabloida, a emitovan je i na televiziji Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari