Brnabić: Zatvoriti Pandorinu kutiju

Ostavite komentar


  1. Velika opterecenost grckom mitologijom za nekog ko ocekuje da se Srbija odrekne svoje „kosovske mitologije“ i odbaci „mitove.“ Treba da pocne od sebe. U istom govoru prica o potrebi da se odbace mitovi, a onda koristi grcki mit kao ilustraciju za svoje stavove. Je li ovo neki nevesti pokusaj sarkazma ili standup komedije?

    I sta je ovo? Udavise sa tom Pandorom. Pisac govora bi trebalo da makar malo postuje publiku kojoj se obraca i pise drugaciji tekst za srpsku i albansku i eu publiku, posto vec ocigledno svi koriste istog/istu.

    I je li moze neko drugo poredjenje iz grcke mitologije malo? Ima toliko drugih lepih primera… Trojanski konj, Danajski darovi, Poludeli Ajant, Majcica Medeja…

    I stvarno, i opet, zasto ta nesrecna Pandora? Najpribliznija grcko-mitska analogija za trenutnu srpsku situaciju moze se naci u odgovoru Spartanca kralju Filipu na pokusaj zastrasivanja.

    Jedna jedina rec „AKO.“ Nisu Srbi i Srbija ti kojima gori pod nogama.

  2. Pandora bez osmeha,ostavlja kutiju svojoj deci,kao da drugi ne postoje I zive bolje of Nas pametnih I odraslih svesnih da dvadeset godina pada I lose vlasti yrazi cetrdeset godina oporvka a zivot prodje I nema nazad vec zbogom pameti!

Ostavite komentar


Politika

Brnabić traži izvinjenje zbog "Jovankine vile" 10

Brnabić traži izvinjenje zbog „Jovankine vile“

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zatražila je danas u parlamentu da joj se Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak) izvini ako dokaže da nije vlasnik vile u kojoj stanuje, ali je Jovanović rekao da je te podatke našao na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.