Brzog pristupanja EU (ne)će biti

Srbija prihvatila novu metodologiju pregovaranja sa Evropskom unijom

Ostavite komentar


  1. Nikome u EU ne pada na pamet, niti je rekao, da bilo kakav razgovor o prosirenju dolazi u obzir narednih 15-20 godina. Problema ima dovoljno i sa UK, budzetom, Madjarskom, izbeglicama, migrantima, Turskom, SAD, Rusijom, Severnim tokom…… Samo im fale jos Balkanci sa svojim problemima, zaostali, siromasni i gladni

    1. Interesantna teza, no sve zemlje EU se pitaju o tome, a onda počinje problem.

  2. Korupcija, netransparentnost, pravosuđe, vladavina prava, ekologija, Kosovo, odnosi sa susedima itd..jako, jako daleko EU…jedino da progledaju kroz prste kao nekima..

  3. Nista se ne vrti oko Kosova, nego se sve vrti oko 750 milijardi evra namenjenih oporavku Eu od korona epidemije, koje ce se ubaciti u opticaj u naredne tri godine. Posto Francuska, Italija, Spanija, Portugalija i navodno Nemacka zele da 500 milijardi od ovih sredstava bude nepovratna pomoc a 250 milijardi zajmovi, i mi smo se odmah kandidovali za te pare. No, nedaju nam da pridjemo onima koji rasporedjuju tu pomoc, jer se stedljive clanice protive pokljanjanju novca. Posto su nas dobro izvarali evropskim integracijama lideri Eu, na prvom mestu Makron nije imao srca da kaze Vucicu kako mu nece dati pare. Mozda bi smo moglu sa se ipak prikacimo na tu infuziju da je na primer.predsednik Srbije ili premijer Bozidar Djelic. U novoj francuskoj vladi Makron je vratio neke Sarkozijeve kadtove, a zna se da je Djelic imao dobre kontakte kad je ovaj bio predsednik Francuske. Ovako.obecanje ludom radovanje.

  4. Raspašće se ona i bez nas! Što bi nam se žurilo, da nas i za to okrive!

    1. Nekako mi se čini da Srbija nikada neće u EU jer bi bila Trojanski konj te Europe.

      1. Srbija jedino da nadje mecenu na zapadu da potpuno uskladi spoljnu politiku – tada možda.
        Ovako naravno nikome ne treba neko ko radi za stranu azijsku silu.

  5. Dok mi postignemo ulsove da se pridruzimo EU, ona ce se mozda i raspasti do tada.

  6. Pristupanje Srbije Eu, do 2025.godine, nije brzo, ali je taj period čekanja itekako prihvatljiv za našu zemlju.

  7. Srbija je sa punim pravom zaslužila da što pre postane punopravna članica EU.

  8. Zavisi šta se podrazumeva podr brzo?Ako je za neko sporo, rok od 5 godina, onda ste u pravu, iako je takav rok više nego prihvaljiv za nas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.