Budućnost Balkana i uloge velikih sila: Bez sidrišta u svjetskoj krizi

Ostavite komentar


  1. Zasmejava ta okostalost i to kako hrvatski „mislioci“ ne mogu da dobace dalje od par fraza o Milosevicu, „velikosrbijnskoj agresiji“ i ostalo bla, bla, bla i kako to vrte vec decenijama.

  2. Svo ovo trabunjanje, prepuno istorijskih i drugih (namernih) gresaka ili cistog izmisljanja („sta je babi milo…“), ne neutralise cinjenicu da su se Slovenija i Hrvatska vojnom pobunom, dakle nezakonito, otcepile od medjunarodno priznate clanica UN i potpisnice KEBS-ovog dokumenta o nepovredovosti granica u Evropi nakon II Svetskog rata. Uz obilnu pomoc Nemacke, Italije i Austrije – i pristanak Amerikanaca da se SFRJ unisti. Sva „pomoc“ inznutra bi bila beznacajna da te i takve odluke nije bilo.

    TADA je pao „medjunarodni poredak“. Overen agresijom na Srbiju zbog kosovske oruzane pobune.

    Tacka. Fake news su prvo probali na „nama“.

  3. Celo ovo pisanije je moglo da stane u par redova, otprilike ovako:

    „Srbija je bila, jeste i biće zauvek najveće zlo i najveći problem na Balkanu. Mi ostali smo samo krivi što smo im popuštali, treba da se ujedinimo i da uništimo to zlo svim mogućim sredstvima.“

    Može se i dodati:
    „Hrvatska je rada biti predvodnik u tome, a akcije poput Bljeska i Oluje su utrle put rešenju svih problema na Balkanu.“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.