Mogućnost pronalaska rešenja za Kosovo naredne godine

Sagovornici Danasa o šansi za postizanje sporazuma o Kosovu do kraj mandata evropskih institucija

Ostavite komentar


  1. „Sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji“.Hiljadu puta izrecena misao bez konkretnih cinjenica sta to ustvari znaci.Kao da se svi iz EU takmice da nesto izgovore ali da nista ne kazu.

  2. Naredna godina je za 20ak dana, nece valjda ova agonija trajati celu iducu godinu?

    1. A, sta ocekujete? Da se stvari „rese“ za Novu godinu 2019. pa da Vam plata vec za Bozic skoci barem na 2000 evra?! Neverovatna je kolicina infantilnosti koju poseduje ovaj narod. Ujutru da podje u „rat“ pa da se u ece vrati kuci za „Dnevnik“ i da vidi sta se desava u „Parovima“?!

  3. Jeste, novo znacenje one narodne uzrecice, ‘malo sutra’? Resice vam to Vucic kao i prethodnih 6 godina. Voli da potpisuje, pa to ti je!

    1. Pa, ako vam to ne reši Vučić, rešiće vam Haradinaj, koji je u Srbiji, sudeći prema komentarima, daleko popularniji političar od bilo kog srpskog političara?! Mislim da je mržnja pojedinaca, pothranjivana nekim ideološkim razlikama ili ličnim problemima toliko velika da potpuno blokira rad svih moždanih ćelija zbog čega “ od drveća ne vide šumu“.

  4. Neverovatno koliko se novca utrošilo, a rezultata nema…možda najpre treba definisati šta je to pozitivan ishod…

  5. Pa kakvo je bilo resenje za Vojvodinu posle Prvog svetskog rata? Pripojili Srbiji, ukinuli forintu, uveli dinar, zvanican jezik srpski, naselili dobrovoljce iz Like, Hercegovine i Crne Gore ( namerno menjanje etnicke strukture) ciji potomci su bili verni komunisti, pa posle SPS/SRS a danas SNS glasaci . Za 10-20 godina Vojvodina ce biti nacionalno potpuno homogena. Cirilica über alles!

  6. Cuvena efikasnost EU. Zasto im ne kazete – Ako niste u stanju da se dogovorite do nove godine niste u stanju ni da zivite zajedno u EU ni da trosite kako predpristupne fondove tako i one posle? Ili hocete da Putin to resi? Da se dogovori sa Trampom za dva minuta zarad vaznijih stvari koje cekaju? Da je zavisilo od EU, nase bi snage jos uvek bile iznad Sarajeva a Albanaca na Kosovu verovatno ne bi ni bilo.

  7. Pa naravno da nema razloga za optimizam kada ste svi vi, koji rešavate pitanje Kosova, bespravno priznali njegovu nezavisnost. Kratko i jasno. Zato se pitanje Kosova ne može rešavati u Briselu nego na nekoj neutralnoj teritoriji uz prisustvo velikih sila.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.