Bušati: Vreme da Kosovo i Srbija naprave bolne ustupke

Ostavite komentar


  1. Vreme je da Albanija i Skadar pripajanjem Srbiji naprave bolne ustupke. O tome može da priča ministar inostranih poslova Albanije.

    Ovde nit je rod ni pomoz bog. Kosovo i Srbija jednostavno nisu u njegovoj ingerenciji. Srbija i Kosovo su isto što i Španija i Katalanija.

    1. Sava Drugi, upravo to su htjeli tvojim preci pa i Milosevic „et al.“, mozda i vise, izlaz na Jonsko more. E pa, Busati se mora starati o albancima na Kosovu i Presevskoj dolini isto koliko Dacic za srbe sirom Balkana. Gotovo sve okupirane zemlje (kolonije) su dobile svoju nezavisnost, pa sada je dosao red i Kosovu. Srbija treba da se priprema za placanje odstete kosovskom zivlju.

      1. Pre ce biti da su Albanci kolonizovali Kosovo iskoristivsi prisustvo raznih okupatora, od Turaka pa na dalje.. Cak ni naziv Kosovo nije albanski nego srpski a da ne spominjemo kulturnu bastinu na Kosovu koju jedino Albanci nemaju, osim ako se ne racuna „spomenik“ Klintonu. Bajke o „ilirskom“ i „dardanskom“ poreklu na kojem se bazira svojatanje Kosova ali i jos pola Balkana mogu da posluze samo za zasmejavanje drustva a ne kao relevantna osnova za svojatanje bilo cega pa tako ni Kosova. A „kosovski zivalj“ neka se spremi da vrati nazad sve one pare koje je dobijao i od Srbije i od drugih iz Jugoslavije a i ove milijarde koje ste dobili zadnjih godina od USA i EU ce da se vrate kad-tad i to sa kamatom.

        1. Prvo, mozete li naci neku Srpsku poorodicu koja je autoktona na Kosovu; drugo, Albanci nikada nijesu napadali Srbiju, a suprotno je bilo mnogo puta, pocevsi sa Carom Dushanom; trece, niko do sada nije mogao potvrditi porijeklo imena Kosova; cetvrto, mnogi istoricari su diokazali da su Albanci potomci Ilira/Dardana, ukljucujuci i neke Srbe. A sto se tice prirodnih blaga Kosova, Srbija ih je eksploatirala skoro 100 godina bez da je ista investirala tamo. Ovo Srpsko glumlenje zrtve podsjeca me na onu basnu, „Vuk i Jagnje“…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.