Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poslao je pismo ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, u kojem ga je upozorio da su prostorije Gradskog odbora LSV u Pančevu vandalizovane već devet puta.


Čanak je u pismu naveo da se poslednji napad dogodio u noći između 21. i 22. marta, kada je u prostorije odbora Lige u Pančevu provaljeno, a „prestupnici su tom prilikom pregledali stranačku dokumentaciju“. Naveo je da pri tom ništa nije odneto, što, prema njegovom tumačenju, svedoči o tome da provalnici nisu bili obični kradljivci.

„Isto tako, sigurno znate da nijedan od ovih devet napada nikada nije rasvetljen, da počinioci nikada nisu otkriveni, što, verovatno, ohrabruje izgrednike da čine nova krivična dela“, naveo je lider LSV, dodajući da je policija nakon svakog napada uredno obaveštavana o tim događajima. „Molim Vas da svojim ličnim zalaganjem pomognete da ova krivična dela dobiju epilog, da počinioci budu otkriveni i privedeni pred lice pravde“, zaključio je Čanak u pismu ministru policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari