Čanak: Predloženim rešenjima niko ne poriče neodvojivost Vojvodine od Srbije

Ostavite komentar


  1. Ovo je pitanje decentralizacije zemlje i spustanje odlucivanja koja su u njihovoj nadleznosti komunalne i regionalna infrastuktura a i ujedno definiranje finansiranja iz izvornih prihoda to je EU model : Srbija bi tome trebala da ima 5 kraja a za pocetak bi im dao 10% PDVa koji je ostvaren na svom podrucju za potrebe zdravstva skolstva i lokalne infrastukture.

  2. šta će Srbiji autonomna pokrajna? da deli Srbe i Srbe? u Vojvodini je 75% Srba, zašto autonomija? Da bi uhlebi imali gde da se uvale…? Dodatna birokratija i paraziti i ništa više….

    1. Slazem se autonomija je izmisljena u socijalizmu kada se sve radilo iz centra i imalo samo jednu ulogu zaposliti ljude. Niko nezna da objasni sta znaci autonomija a posebna je zabuna onih 7% zato su i tolike svadje jer je to prakticno neizvodljivo ali je tema skatljiva pa se baca pod tepih. Umesto da se drzava decentralizira i postavi srednji oblik vlasti i uvede funcionalno finansiranje iz vlastitih prihoda cime se forsiraju oblasti da sami rade na svom razvoju.

  3. Najzad o vojvodini ali uz puno nerazumevanja i vlasti i opozicije. Vojvodina je strasno propala. Zalosno je nasta lici

  4. Kanda je Socijalistima i Radikalima više stalo da sačuvaju ratni plen, Vojvodinu. Nego poslanicima iz Vojvodine da doprinesu boljitku Vojvođana. Sad je svima jasno kome je stalo do Vojvodine i ko pokušava barem nešto da uradi što u ovim okolnostima više liči na borbu sa vetrenjačama.

  5. Sve je lepo objasnio Čanak, samo neće niko da sluša. Niko neće modernu Srbiju. Tuga.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 9

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.