Čanak: Šešelj mi je pretio, a njegovo obezbeđenje me napalo 1Nenad Čanak Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je novinarima u Skupštini Srbije da mu je Vojislav Šešelj, lider radikala, pretio da će mu naneti fizičke povrede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije, dok ga je Šešeljev telohranitelj napao.

Incident se, prema njegovim rečima, desio na televiziji „Hepi“ gde su obojica gostovala jedan posle drugoga u jutarnjem programu kod Milomira Marića. Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić, sprečio je incident i pomogao Čanku da izađe iz te televizije.

„Osuđeni ratni zločinac i poznati zlikovac Šešelj, koji je sticajem nesrećnih okolnosti poslanik u ovom parlamentu, ponovo je počeo da dovlači batinaše da plaše ljude, da prete, a mene su eto i fizički napali“, rekao je Čanak i dodao da kada je on Šešelju uzvratio biranim rečima, napao ga je telohranitelj lidera radikala.

On je zatražio da MUP privede Šešeljevo obezbeđenje, da se počinioci identifikuju, a Šešelj da bude izložen primeni zakona kojim mu se oduzima mandat poslanika da bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje upućene njemu i drugim kolegama u Skušptini.

„Ukoliko MUP i pravosudni organi to ne urade mi ćemo biti prinuđeni da se branimo kao što smo to činili devedesetih godina, što nikome nije u interesu. Ja se pred ratnim zločincima i zlikovcima tipa Šešelja neću povlačiti, a branićemo se svim raspoloživim sredstvima“, rekao je Čanak.

„Ili će država raditi svoj posao, ili ćemo mi morati da radimo posao umesto nje“, zaključio je poslanik LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari