Čanak: Upamti, Aleksandre Vučiću, ja sam Vojvođanin

Ostavite komentar


  1. Prica oko Kosova se polako zatvara, vreme je da se otvara prica oko Vojvodine. Canak u ulozi Rugove, Vucic u ulozi Milosevica. Produkcija-inostrana.

      1. Ex-Yu je imala 8(osam) federalnih jedinica. Sve su one resile svoj status, osim Vojvodine. Vojvodjnanska krava muzara je na izdisaju i red je da je napokon ostave na miru. Situacija u Crnoj Gori pokazuje da je Vojvodini najbolje da bude otkacena od ekstrema i parazita iz Beograda.

        1. Pa rešeno je stanje Vojvodine – imaš valjda oči – pobedila je srpska (Slobina) opcija: SNS, SRS i SPS….i to ubedljivo!!!

        2. Ex Yu nije imala 8 federalnih jedinica već 6 republika, od kojih jedna sa dve pokrajine. U Crnoj Gori je problem što poslednji evropski diktator hoće da otme crkvu i na svakom koraku maltretira Srbe (što znam iz ličnih iskustava) Antimiloševićka retorika je očigledna, lako je čitljiv rukopis ovakvih interesnih grupa i pokreta

        3. Otkud neko ko ne moze da predje cenzus ima pravo da drzi pridike?
          Pa u mom Kragujevcu Seselj i kompanija nemaju sta da traze,
          SNS je dosao kupovinom, prevarama i ucenama i to posle izbora a u Vojvodini da nema Madjara i drugih manjina bilo bi pa skoro jednopartijsko uredjenje.

      2. Mozda je i stvarno ….?? Nikad se ne zna. Videti samo ucenike Seselja i Milosevica, covek dobije zelju da bude sto dalje od takvih.

    1. Ako hoces da kompromitujes ideju nekog pokreta, postavis nekog Canka na celo tog pokreta i „mirna Backa“. Na sledecim izborima ovi dobijaju izmedju 2 i 2,5% glasova. Sto se mene tice i to je previse za ove dugogodisnje promasaje.

    2. Meni to potpuno odgovara.
      On Vojvodjanin,ja zadovoljan.
      Samo da nije Srbin!

    3. Treba rasclaniti i demaskirati sve ove koji se, danas, predstavljaju kao „vojvodjani“, pokusavajuci na taj nacin da, u ovaj nas, neverovatan politikantski brlog uvedu nove podele. Sta znaci „vojvodjanin“? Ko se izjasnjava, ko sebe vidi u toj novoj „naciji“? Poznajuci i druzeci se sa pripadnicima razlicitin etnickih grupa, siguran sam u sledece? Nisam sreo Madjara, koji se izjasnjava kao vojvodjanin a i zasto bi, nisam sreo Hrvata, koji se izjasnjava kao vojvodjanin, a i zasto bi, nisam sreo Rusina koji se izjasnjava kao vojvodjanin, a i zasto bi, nisam sreo Slovaka, koji se izjasnjava kao vojvodjanin a, i zasto bi, itd.itd. Ostaju samo Srbi, dojucerasnji jugosloveni kojima je mala i uska srpska „kosulja“ pa pokusavaju da se predstave kao nesto novo, nesto sto je modernije i iznad onog „prostog i retrogradnog“ pojma koji oznacava pripadnike srpske nacije. Naravno, iza toga stoje samo prljavi licni interesi pojedinaca i interesnih grupa. Neverovatno je da ovog „vojvodjanina“ na putu stvaranja te nove „nacije“ bespogovorno podrzavaju sve one gore navedene etnicke grupe, koje se drze sebe i svog nacionalnog bica, sa nadom da ce preko Canaka i cankolizaca, kojih je medju Srbima u izovilju, uspeti da ostvare neke svoje nacionalisticke, a kasnije, i teritorijalne pretenzije i snove.

  2. Ja sam Sremac i ne smatram se Vojvođaninom i ne želim da imam i da placam dve državne administracije

    1. Ja želim da plaćam samo jednu-poštenu, efikasnu, u službi građana, a ne obrnuto. Svaki dan prolazim pored ulaza u opštinu zrennjanin i svaki dan vidim zaposlene iz opštine kako stoje ispred i puše. Koliko je to pauzi, šta oni rade, kakva je njihova svrha? I takvih je po srbiji milion. Švajcarska bi propala, a ne ova mala jadna

      1. Kako si ti zadrt čovek. Pa šta ako ljudi izađu da popuše cigaretu? Ja već 10-15 godina kako sam ostavio cigarete i nemam potrebe da branim pušače, ali kakav je problem što 10-ak minuta napravi pauzu za cigaretu? On možda mnogo više uradi nego neko ko ceo dan sedi unutra.

      2. A gde ti pusis prijatelju? I sta ti u radno vreme trazis u centru grada. Zbog takvih setaca ova zemlja sporo napreduje ka evropi. Necete se setnjom obogatiti.

        1. A,………..šta, je l’ zabranjeno kretanje centrom grada u ‘radno vreme’? Šta ako je čovek penzioner pa, recimo, šeta ili ide u kupovinu ili građanin koji zbog obavljanja svog posla prolazi tim delom grada? Šta ako je, možda, učenik, student,……..pa ide ili se vraća iz škole? Šta ako je,………šta ako je,……….ima mnogo „šta ako je“. Priviđaju ti se neki ‘šetači’ pa bi njima da pripišeš ‘sporo napredovanje’ ili ti je krivo što neko ima oči, ali svoje, pa njima nešto vidi, primeti, uoči,………..pa još ima petlju da to obznani i napiše? Šta, trebamo svi da zatvaramo oči, budemo neprimetni, pravimo se blesavi, ne primećujemo ništa,……… i ne daj Bože da kritikujemo bilo čije anomalije, nevaspitanje, greške, nerad, zloupotrebe i raznorazne brljotine?

      1. Odricem se takvih,to je neki „Sendvic Sremac“,gori od AV,AV poltrona Jovanova,prvo je bijo Kostunicin sljivar,Canka podrzavam uvek je imao plitiku protiv bratoubilackog rata I prebrojavanja krvnih zrnaca.

      2. Ta mani ga, mora biti da je Sremac po adresi, od nedavno. Ako bude dobro botovao, postaće i Beograđanin.

    2. Kao prvo, od 2003 nikada nisam procitao izjave kojekakvi; Canak (n)enad Kostres (b)bojan Nikolic (t)omo (c)edo prasak Tadic ne secam se imena, kao i njihovi saradnika. Pitam se da li moze neko iz SNS posto su im to koalicioni partneri ,da objasni ovoj protuvi od coveka da su se njegovi naselili u Vojvodinu i zauzeli konforne svapske kuce iz koji su ih Partizani dan ranije iselili. Stanovnik Vojvodine i Vojvodjanin to nije isto.

      1. Bog mi je svedok!!! Nista protiv emigracije stanovnistva ali, cinjenica je !!! Obrnuto srazmerno !!! Ovi sto od nekle dodjose da nas ni od koga stite, sve su vise nabrekli, siri no duzi a mi mucenici sve manje ponosni i slabasni. Ovaj sa slike cist primer!!!

  3. Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak jednog divnog prijateljstva…

    1. To jos uvek ne sme da izgovori ali su intencije Nenada Cnka, svakom Srbinu ciji je IQ veci od broja cipela koje nosi, sasvim jasne, ma koliko se on, kao i pojedini Srbi, koji nisu „vojvodjani“, pravili da nije to to, ili, da su njegove reci izvuceni iz konteksta.

      1. Zoranče zabludeli nemoj ti samo srpsku naciju braniti od svega i svačega od ala i zala koje se samo tebi priviđaju, kao da si ispilio i da si pravljen na osmoj sednici ck sks, kada su komunjare ogrnule plašt radikalštine s kojom se i dan danas rvemo u oboleloj Srbijici. Najveći šljam i ološ je privučen i zaluđen tom politikom a i dan danas njihovi vlasni mediji truju to malo zdravog mozga što sirotim srbljima ostade istom propagandom koju vidim i ti zabludeli zoranče ovde širiš. Provaljen si jado.

  4. Da je pravde i zakona ovakvi bi se hapsili momentalno, ali i cela ta autonomaska ideja nikad nece biti sprovedena tako da je moguce da je ovo samo jedan rijaliti igrac koji zamajava ljude glupostima..

    1. Istina je samo, da Beograd a ne Srbija, upravlja novcem svih građana ove kvazi države.

    2. Da je Čanak komedijaš, jeste. Al si ti braca još veća štetočina koja mrzi kraj u kojem živi!

    3. Cela „autonomaška ideja“ je u Ustavu Republike Srbije, a to što vlast krši ustav, hm, to bi bilo za procesuiranje.

    4. O tome će odlučiti Vojvođani kada bude došlo vreme. Isto kao što su se odlučili da se priključe Jugoslaviji posle I sv. rata. I tada će se hapsiti oni koji su protiv svoje države i njene autonomije.

      1. Bas tako.Vojvodina Vojvodjanima.A onaj kome se to ne svidja moze slobodno kod suseda malo juznije.To je demokratija,zar ne?

  5. Uhhh, al’ mu je rekao !!! Pitam se do kada će ova moralna nakaza parazitirati na grbači naivnog, izmanipulisanog i izluđenog naroda izigravajući borca za autonomiju Vojvodine s veoma kratkotrajnim rokom trajanja (uglavnom mesec-dva pre svakih izbora), a posle izbora zasedne u neku od fotelja i nastavi u miru i tišini sledeće četiri godine besomučno,
    beskrupulozno i nezajažljivo da
    muze i čerupa ovo malo jada što je od države na samrti i njenih presahlih
    resursa preostalo.

    1. Odavno Ti predlazem da promenis svoj nik, jer mene asocira na ono Hitlerovo (a ne ko Tebe Vucicevo) sto Srba za jednog Nemca. Pa predlazem ono Dimino: „Jedan za sve“ jer umes (doduse ponekada) da kazes ono sto ni nas pedesetak nismo.
      @ Dusan. Odlaskom KiM otvara se mogucnost ukidanje i druge pokrajine.
      I @ Nenade. Kod tebe mi se svidelo ono o Pravoslavnoj Drzavi SPC Pecka Patrijarsija po Vatikanskom principu.
      Inace si Ti i Ceda omiljeni opozicionari Vucicevi i zbog Vas ce da spusti cenzus na 3%.

    1. Sto hoce reci -Vojvodjanin kao i N.Canak. Canak je bar iskren,za razliku od vas.

  6. Šta vam je tu čudno? Čovek mora od nečega da živi, a od ovakvih izjava se očigledno živi dobro.

  7. Ne ide se preko raspodele novca do autonomije vec do pitanja sistema raspodele novca na nivou drzave. Pominjanje “ Vojvodine” nije nikakav pocetak vec stari, politicki zahtev za odvajanjem sa jasnom idejom i prosloscu.

  8. Ta mante se gosp.Canak …..ako ste vi Vojvodjanin ja odmah “ vracam “ moje Banatsko “ drzavljansto „….OSIM ako “ volete “ tamburase , “ beli spricer “ i naravno ako “ smete “ da preplivate Dunav …ta za ideje “ nije ni vazno „

  9. Saradnik AV je izmileo na svetlost dana i glumi opoziciju?! Srami se, Nenade, s kim si, onakav si. Ne mesaj vojvodjane sa tobom i tvojim gospodarem.

  10. Ne pamtim da ga je predsednik i pitao sta je ali ako on zeli da se pohvali u redu.

  11. Canak ne predstavlja tipicnog stanovnika Vojvodine,AP Srbije.On predstavlja coveka kome je samo bitan novac i svadja.To je sve.

    1. Promasaj! Ima nas Vojvodjana mnogo, koji tako mislimo,
      samo se mnogi ne usudjuju da pisnu

  12. Isti ste i ti i Vučić, i sasvim dobro sarađujete jer su vam mentori isti. Razlikuje se samo malo uloga koja vam je dodeljena.

  13. Najbolje bi bilo da svaka opstina u Srbiji postane nezavisna drzava pa da nas vidi Bog.

    1. Ne mešajte Srbiju i Vojvodinu. Radite šta god hoćete tamo u svojoj zemlji. To je vaše ustavno i ljudsko pravo.

  14. Čanak je komprovitovao ideju Vojvodina, radi ličnog profita. Bio je u svakoj vlasti i danas je sa SNS u Novom Sadu.
    Nadam se da nema vojvođanina koji mu veruje.

  15. Ličanin je izmislio nešto novo. Pošto je Srba u Vojvodini baš mnogo, on izmišlja vojvođanstvo kao način života. To je novitet u odnosu na sve ono što se dešavalo od Slovenije…do Kosova i Crne Gore. Sve na svoj način. Ne sumnjam da će ovo dati rezultat kroz 10-15 godina. Postoji sponzor koji ima vremena. Lepa formulacija- „Vojvođanin kao način života.“ ( ne postoji austrougarski kosmopolitizam )

    1. Vojvođanski način života postoji vekovima. On se sprovodio bez obzira u kojoj se državi Vojvodina teritorijalno nalazila u trenutku. Vojvodina i njen način života su sahranili mnoge države i carevine i Vojvodina i Vojvođani i danas postoje. I postojaće kad nekih drugih više ne bude bilo. I neće smrdljivi opanak kao što nije ni zlatna carska kruna odlučivati da li će biti ili neće Vojvodine kao načina života. Vojvodine će biti koliko bude borbe za nju. Vojvodine će biti dokle god je nas Vojvođana. Na žalost raznih nacionalista/fašista – neuništivi smo.

      1. Bravo “ gospodine covek“ vi ste pravi Vojvodjanski gospodin …sva Vojvodjanska gospoda od Tekelija , Dositeja Obradovica , Sv.Miletica Laze Kostica , Djure Jaksica , Zmaja Jovanovica , Branka Radicevica , Crnjanskog Danila Kisa i do svih ostalih Vojvodjanskih velikana bi se slozili sa vama …i naravno i moja malenkost

        1. Ajme ….kakava lista ! ! ! zar su sva ova gospoda Vojvodjani ? ? ? … sa desne obale Dunava imaju samo Dobricu Cosica …. preko Drine samo Ivu Andrica…. a Crna Gora samo P. P. Njegosa

      2. ne smatrate li svoju „izuzetnost“ jednom vrstom nacizma? suviše veliku generalizaciju, pa na primer „smrdljivi opanak“.. da li vi znate šta pričate? NDH je nastala iz priče slične vašoj. Vojvodina je austrougarska pokrajina, dalje, da li na isti način svoju „izuzetnost“ osećajui u nekim drugim državama, koje su bile zahvaćene ultrakatoličkom monarhijom.

  16. Gde su Čankovi novci kod Ace Srbina ili na rijaliti šou farma Željka Mitrovića. Čovek provede život na foru koju prodaje Vojvodjanima gde su moji novci kod njih sigurno nisu al kod Čanka preliva. Parazitski način života ovog gospodina rijaliti igrač da ne pričamo o onom prebijenom jadniku kog je Čanak mlatio dok su ga njegove gorile držale. Danas poput informera ovakvom ljudskom genetskom odpadu daje prostora. Dno dna

  17. Samo onako istorijski ako prodje bez presude “ da je iz pera Srbomrzaca sto nisam! Dakle 1918 Vojvodina ( Banat Bacska Baranja i Szrem) usli su Novu stvorenu Drzavu SHS ! Srbija stime nije ni postojala kao samostalna! Jel tako ili Kako?! Za vreme dve Jugoslavije Vojvodina i Kosovo sü bili pokrajine u drugim Cak i na nivou Republike sa svojim skupstinama i pravom glasanja ( ugl. U korist. Sirbije zbog Srbskih vodja),do Miloseviceve odluke o nestanku Pokrajine Vojvodina nije bila nikada u okviru Srbije Kako i mogli biti Kada je Srbija robovala. 600g ( od Kosovske bitke pod Turaka ! Da postoji mogucnosti pisati svakakvih neistine u Srb. Stampe To je Srbski fenomen jer po srbkom moralu laz jedino laz kad drugi lazu!!! mitomatija lazovi svakidasnjica u Srb. Stampama sto nepismeni gutaju ko Patka nokedle“

    1. Moram da priznam da u životu nisam pročitao više gluposti nego ovaj komentar. Prvo, Srbija nija postojala kao samostalna, a postojala je Vojvodina, Vojvodina u ovom obliku postoji tek posle 1945. godine, u početku je bila oblast a tek kasnije AP. Drugo, nikad i nigde u svetu nije postojalo da pokrajina ima veću vlast nego republika, ali ta odluka i jeste kasnije izazvala sve probleme. Pa današnja Hrvatska je sazdana od nekadašnje Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, pa nikada za vreme „druga-cara“ Tita nisu bile pokrajine u okviru SR Hrvatske. Veoma interesantno, pametnom dosta, a budali nikada pa čak i posle toga.

      1. Ne mogu da verujem da ovakvi ko sto ste vi koji nikad ni jednu knjigu niste procitali pa se bakcete recenicama koji promasuju istoriju te bih vas zamolio malo da se prihvatite knjiga da bi mogli da se uklopite u ovakve komentare

      2. Vojvodina je u nekom svom obliku postojala u okviru Carevine pre nego što je Srbija postala država i dok su Srbijanci bili otomanske sluge i roblje. Slavonija i Dalmacija su bile, npr kao Banat i Bačka u okviru Vojvodine, u sastavu Hrvatske koja je bila deo Carevine. Ukratko, u kom obliku Vojvodina trenutno postoji je nevažno – važno je da je postojala i da dalje postoji. Nijedna država na svetu u sadašnjem obliku nije postojala oduvek, već se menjala.

    2. srbija je bila pod turcima 350 godina a ne 600..od kosovske bitke do zauzimanja centzralne srbije je trajalo nesto vise od 100 godina ..znaci oko 100 godina je turcima trebalo nakon 1389 da zauzmu citavu srbiju ..jedini koji laze si ti .mani se srba …

      1. Pa jel Kosovo srce Srbije ili nije? Ako jeste onda je Srbija bila 500 godina pod Turcima. Jeste li koka ili jaje?

    3. @Gastarbeiter SRNj

      Da li ti sebe smatras pismenim? Zasto komentarises stvari o kojima nemas nikakvo znanje? Da li si razmisljao da se ponovo upises u skolu i probas da zakrpis te ogromne rupe u obrazovanju koje imas, pa onda da budes makar polupisemni i poluobrazovani srbomrzac a ne nepismeni i neobrazovani kao sto si danas?

      1. Vojvođanin je onaj ko se oseća kao Vojvođanin, bez obzira odakle je došao u Vojvodinu, koje je narodnosti, vere i ostalo. Vojvođani nisu nacionalisti i ne broje kao razni nacionalisti i fašisti krvna zrnca. Autentični Vojvođanin je onaj koji poštuje i voli svoju domovinu Vojvodinu. Vojvođanin je uvek prvo Vojvođanin, a posle može biti sve drugo. Sve gore napisano nema veze sa nekim političarima već sa domaćim vaspitanjem, kulturnim i obrazovnim.nivoom, istorijskim činjenicama i zdravom pameti.

  18. Evo ga Canak u epizodi:“Vucicu ti nas kao napadaj, a mi cemo kao da se branimo.“

  19. Nemaš Čanku ti ni V od Vojvodine – izadji na izbore pa ćeš videti koliko je tvoje V od vojvodine 0000000000000000000000000000000000000000

  20. Nista ti nije za verovati osim sto facaris na brzaka i glumis duboko.Nista bitno nisi uradio osim sto si valjano zanosio na krivini. I na kraju ti nisi autentican Vojvodjanin nego Licanin. Zivis ugodno ne govoris nista bitno i to je to. Proverena formula.

  21. Pre 30 godona je definisana juzna granica evropske unije. Vojvodina ce postati deo unije a ostatak srbije nece. Na moju zalost tako je isplanirano i nama koji smo opredeljeni za eu vrednosti ostaje samo da se selimo u vojvodinu. Veliki su odlucili.

    1. Nije sporna ideja autonomije vec njeno podgrevanje samo u vreme izbora kada dotičnom raste apetit za učešćem u vlasti.

  22. I ja sam Vojvodjanka po roditeljima i dalje unazad …
    Nenade Čanak , ti kao Vojvođanin
    Prvo uspostavi Vojvođanski lokalni vlast u gradovima Vojvodine .
    Ukloni SNS aparatčike, da bi počela Vojvodina da se oseća kao svoj na svome …

  23. Pre neku godinu kada Uzice nije imalo vodu za pice digla se cela Srbije a Zrenjanini 16.godina nema vodu za pice i nikom nista.Zato Zrenjaninci opet glasajte za lopurdu Knezevica i demagoga Canka.

  24. Već trideset godina ista priča,u predizbornoj kampanji puna usta Vojvodine i njenih para,a kada prođu izori udobno se uvale u fotelje republičkih,pokralinskih i opštinskih organa i zaborave šta su pričali.Neka nabroje šta su konkretno uradili za ove ideje o kojima govore,a bili su i deo vlasti(a i sada su u vlasti)?

    1. Evo ti nabroj draganče šta je ispunio tvoj buczavi od grandioznog obećanja na svim lažlnivim izborima do danas, a da nije to radio zbog lične propagande i bogaćenja.

  25. Pa gospodine ne postoji samo ti, pa sta ako si iz Vojvodine ti si promašaj Vojvodine!

  26. Austrougarska monarhija je istorijska, ali više ne postoji. Austrougarska je u Vojvodini ljudima menjala prezime, u Bosni i Hercegovini uvodila nepostojeće jezike, narode, nacije, monarhija je željela da ljudima promeni identitet, iz semena koje je monarhija posijala, nikla je NDH. Istra, Dubrovnik, kao istorijski grad, nikad neće biti autonomije u Hrvatskoj, za razliku od Vojvodine, koja to jeste.

  27. ne palite se vi dole iz Srbije, gde god je SNS-u u Vojvodini falio koji procenat za vlast LSV je u koalciji sa njima.

    1. Uf…..sto dobar “ organski paradajz “ rasti i uspeva u Vojvodini blizu S.Pazove , zalivan vodom iz Zrenjanina , osvezavan Pancevackim vazduhom , odrzavan i mazen sa ljubavlju Vulina ( i on je “ vojvodjan “ ) i njegove tetke , bata Andrej ( mama mu je iz Beceja ) “ brine “ o svako dnevnoj sigurnosti , uz klavirsku muziku ( i gusle po neki put ) “ likote “ Canka ( “ vojvodjan “ ) , pakovan u plasticnim vrecicama “ made in “ Petro hemija Pancevo ….ali “ izvoz “ na “ veliko trziste “ ….ta znate vec gde …

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.