Koja su to jedina dva i po političara u Srbiji po mišljenju Čedomira Jovanovića? 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Nosilac liste „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ Čedomir Jovanović izjavio je za današnju Politiku da bi rado podržao nekog boljeg od sebe na izborima, ali mu se čini da su svi drugi bolji samo u izbegavanju onoga što on smatra nužnim da se uradi.

Sve to staje u jednu rečenicu Zorana Đinđića – „Ja bih da Srbi na kraju imaju državu, ali ne znam kako da im to kažem, ako ne znam gde su im granice“, predočio je Jovanović.

Jovanović tvrdi da u politici Srbije postoje „dva i po političara – Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i on.

„Ja se obraćam svojoj generaciji. Pogledajte, imate Stranku slobode i pravde, pa Zeleno-levi front, pa Dveri, pa se pitate gde je ovde stranka. Izađeš sa Miroslavom Aleksićem na izbore, pa je l’ to alternativa Vučiću“, upitao je Jovanović.

Jovanović navodi i da nikada ni u jednom trenutku nikoga nije pitao kako stoji u istraživanjima javnog mnjenja.

Politika, kao i ljubav, nije racionalna, a moji politički ciljevi su super-racionalni. Ja sam morao da se sretnem sa Aljbinom Kurtijem, bez obzira kako će to Srbi da prime, navodi on.

Jovanović je podsetio da se sa Kurtijem zna od polovine devedesetih godina, da postoje razlike između njih, ali da ceni posvećenost i uverenja kosovskog premijera.

On nije političar koji ne zna zašto je u politici i šta će sa politikom, a drugo je koliko nama odgovara to što je njegov cilj, ocenio je Jovanović, podsećajući da je pre 20 godina rekao da mu je žao što Srbija nije prva zemlja koja će priznati Kosovo „kao srpsko i albansko, otvorenih granica“.

To je mir, kada se dogovore dva naša velika naroda na ovim prostorima, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari