Istraživanje agencije Index Kosova pokazalo je da je kosovski premijer Agim Čeku i dalje najpopularnija ličnost na Kosovu. Među predstavnicima političkih partija i institucija najveću popularnost posle Čekua uživaju predsednik Kosova Fatmir Sejdiu i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

Istraživanje agencije Index Kosova pokazalo je da je kosovski premijer Agim Čeku i dalje najpopularnija ličnost na Kosovu. Među predstavnicima političkih partija i institucija najveću popularnost posle Čekua uživaju predsednik Kosova Fatmir Sejdiu i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj. Istraživanje je obavljeno u trećoj nedelji novembra, među 1.002 ispitanika svih nacionalnih zajednica osim srpske. Najviše je opala popularnost bivšeg predsednika Skupštine Kosova Nedžata Dacija koji je s drugog mesta popularnosti, na kojem je bio nekoliko godina, dospeo na poslednje, deveto mesto.
Vrtoglavi pad popularnosti je, prema istraživanju, doživeo i aktuelni šef Unmika Joakim Riker.
Predsednik Demokratske partije Kosova Hašim Tači se prema anketi našao na petom mestu popularnosti ispred aktuelnog predsednika kosovskog parlamenta Kolj Beriše i začelja na kojem su predsednik stranke ORA Veton Suroi i Daci. Istraživanje je pokazalo i da su Kosovski zaštitni korpus (KZK) i Kosovska policijska služba (KPS) institucije koje uživaju najveće poverenje među građanima Kosova. Odmah iza njih su prištinski Pregovarački tim i Vlada.
Među političkim partijama, prema tom istraživanju, prvo mesto i dalje zauzima Demokratski savez Kosova (DSK) sa 34 odsto, iza kojeg su Demokratska partija Kosova i Nova alijansa Kosova, partija koju je prošle godine formirao Bedžet Pacoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari