Čepurin Vučiću: Rešiti status Rusko-srpskog centra u Nišu

Ostavite komentar


  1. Tzv. humanitarni centar kojem treba diplomatski imunitet. U celom svetu to ne postoji, sem u zemljama koje su de fakto okupirane. Dakle, ukinuti lazni humanitarni centar i ruse poslati kuci. Za humanost nije potreban imunitet.

  2. Verujem da je naglašeno ambasadoru Ruske Federacije našu doslednost politici vojne neutralnosti i prvrženosti Rusiji ali i EU.

  3. Po ovoj logici nadati se da ce slicne avione nabaviti Bosna,Makedonija.Crna Gora,Hrvatska a bogami i Kosovo jednog dana ba da budemo jos bezbednji i stabilniji Balkan.Rusi i Ameri i imaju samo mir i prijateljstvo na umu kad izvoze ove masine za ubijanje.

  4. Mile: Ala se ti u svašta razumeš. Naravno da je to humanitarni centar i šta je tu sporno. Da li ti znaš kakva sve prava imaju Američki vojnici imaju dok prolaze ili borave u Srbiji. To ti izgleda ne smeta.

  5. @Milanko Vitomir*** Pripadnici NATO-a imaju diplomatski status (imunitet) pošto je Alijansa vojno politička organizacija, a rusko-srpski centar u Nišu je ,navodno,humanitarna organizacija i nigde se osoblju takvih org. ne daje pomenuti status ! Izuzimanje rusa od takve međunarodne prakse bi samo pokazalo servilan odnos srpske vlasti prema "braći"! Kada bi ga zaposleni u Nišu, Srbi i rusi, dobili onda bi i ostale humanitarne organizacije koje deluju na prostoru Srbije sa punim pravom mogle da traže i dobiju imunitet za svoje osoblje !

  6. Sa Rusijom smo uvek imali dobru saradnju i dobro je sto Vucic tezi tome da neguje bratske odnose

  7. Ako je Kosovo i Metohija deo Srbije a u njemu je americka baza ne vidim razlog da u nisu ne bude Humanitarni centar pa i baza, a asrbija i dalje neutralna

  8. Руски центар у Нишу,биће само још један Target за НАТО!

  9. Jesmo li mi onomad kapitulirali pred Krasnajom armijom, ili pred NATO?! Pa, ne može baš svaka šuša da dobije imunitet tek tako – mora to da se zasluži….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.