Češki ministar na Kosovu vidi političku scenu ujedinjenu oko nacionalizma

Ostavite komentar


  1. Licemerno-
    Ako prihvatite Balkan kao evropu, (što jeste), rešili ste vaše (i balkanske) probleme. Ali to nećete. – Bolesno.

  2. Albanski nacionalizam je direktni produkt srpskog nacionalizma. Ako je Srpska politika prema Kosovu inspirisana srpskim nacionalizmom (a jeste) odgovor na nju je albanski ultra nacionalizam. Ukoliko bi Srbija smanjila svoju nacionalisticku i ujedno inicijalnu negativnu retoriku, druga strana bi bila prinudjenu takodje na deeskalicuju nacionalizma. Sve ono drugo je samo jedna basna o vuku i jagnjetu na potoku.

  3. Vise od dvadeset godina, Cesi i drugi iz EU kao i SAD intenzivno pumpaju velikoalbanski nacionalizam, naoruzavaju i podrzavaju Albance u ostvarivanju velikoalbanskog projekta na Kosovu ali i u regionu, i onda kada posete Kosovo kao „cude“ se kako su sve albanske partije i Albanci nacionalisti? PA vi ste ih i naucili i navikli da je albanski nacionalizam prihvatljiv, dobar i produktivan. Istovremeno, u BiH su vam Dodik i republika Srpska problem dok podrzavate Kurtija i „republjiku aljbansku“ na Kosovu? Ne mogu se duplim standardima i licemerjem, krsenjem sopstvenih pravila i medjunarodnog prava doci do stabilnosti.

  4. @Ne muti mi vodu

    Upravo obrnuto, velikoalbanski nacionalizam u Srbiji, na Kosovu, generisan i potpomognut od strane Austro-Ugarske, nacisticke Nemacke, fasisticke Italije, Albanije Envera Hodze, Titovog rezima do danas kada ga ponovo pomazu Nemacka i sta je zalosno SAD i V. Britanija, je uzrok jacanja srpskog nacionalizma i udaljavanja citavog regiona od EU. Ne bi Dodik postojao u BiH da nema velikoalbanskog separatizma na Kosovu. Sve dok velikoalbanski nacionalizam ima ovoliku potporu pojedinih zapadnih drzava i sve dok se Albancima tolerise SVE sta rade, srpski nacionalizam ce sve vise rasti bas kao sto ce i dalje rasti srpske frustracije a sta sigurno nece dovesti do porasta EU entuzijazma, NATO da se ni ne spominje. Sta se dogadja u Makedoniji? Zasto Makedonci postaju sve veci nacionalisti i zasto su Albanci tamo nacionalisti, zasto su Albanci pokusali i u Makedoniji da otcepe deo drzave? Da nije i za to kriv „srpski nacionalizam“? Promenite mantru, ova „mi nevinasca se samo branimo i reagujemo“, vam je mnogo izlizana, provaljena i smesna.

  5. @Ne muti mi vodu

    Smesno. Da nisu i u Makedoniji napadi na policiju od strane Albanaca i uck, ubijanje civila, pokusaj da se stvori „Ilirida“, bili „reakcija“ na „srpski nacionalizam“? Glumite vi Albanci nevinasca tamo gde vas ne poznaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.