Četvrti protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu u petak, poznato i gde će biti blokiran saobraćaj 1Foto Betaphoto/ Saša Đorđević

Četvrti protest „Srbija protiv nasilja“ u Nišu biće organizovan u petak, 14. jula u 19 časova, kada će biti blokirana raskrsnica u najmnogoljudnijem stambenom naselju na Bulevaru Nemanjića, najavile su opozicione stranke koje ga tehnički organizuju.

Okupljanje je zakazano ispred Gradske kuće, u kojoj je kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski, a nakon toga građani će ići Bulevarom dr Zorana Đinđića i Sremskom ulicom, do Bulevara Nemanjića, gde će blokirati raskrsnicu sa Ulicom Pariske komune.

“Okupljanjem ispred kabineta gradonačelnice želimo da pokažemo i da je to mesto generator nasilja i govora mržnje. Potom će se kolona uputiti ka Bulevaru Zorana Đinđića i Bulevaru Nemanjića, kako bi i Nišlije koje žive u tom delu grada pozvali na protest”, rekli su organizatori.

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahtevi su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Zatražena je, takođe, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Protest „Srbija protiv nasilja“ u Nišu organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno- Moramo, Demokratska stranka, Zeleno- levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari