Četvrti protest "Vranje protiv nasilja" zakazan za petak: Govori studentkinja Emilija Milenković 1Foto: V.R./Danas

Četvrti protest „Vranje protiv nasilja“ biće  posvećen borbi protiv straha među građanima centralne opštine Pčinjskog okruga, biće održan u petak 14. jula od 19 časova, ispred Robne kuće u centru Vranja, sa istom trasom šetnje, kao i na prethodnom protetu.

„Mnogo je strahova u društvenom životu naše zajednice.Počevši od najbanalnijeg, straha od lajkovanja objave ili komentara na društvenim mrežama protiv ovog režima, do straha od prava na svoje mišljenje.Tu je i strah od otkaza, neodlaska na miting vođi, strah od promena.Strah našeg druga, iz Jumka da se pojavi u gradu kad je protest, jer zna da botovi snimaju miting.Ovaj sistem počiva na nasilju, strahu i laži“, navodi se u saopštenju skupa Grupe građana iz Vranja.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se „Umesto da se vlast plaši nas građana, građani se plaše vlasti.Pobedićemo strah kad se suočimo sa njime.Zato vas pozivamo u protestnu šetnju, oslobođene straha“.

Kako je najavljeno, okupljenim građanima  obratiće se studentkinja Beogradskog univerziteta Emilija Milenković, rodom iz Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari