CIK nastavlja pripreme za izbore, izvučen redosled kandidata za gradonačelnike na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Centralna izborna komisija (CIK) Kosova danas je izvukla redne brojeve pod kojima će politički subjekti biti na glasačkim listićima za izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova zakazane za 18. decembar, javlja KoSSev.

Uprkos tvrdnjama o nedostatku uslova za pripreme i održavanje vanrednih lokalnih izbora u četiri opštine na severu Kosova i nakon incidenata juče u Zubinom Potoku i severnoj Kosovskoj Mitrovici, CIK nastavlja sa pripremama za izbore.

Nakon masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija početkom novembra, vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova zakazala je kosovska predsednica Vjosa Osmani.

Iz najjače stranke kosovskih Srba, Srpske liste, odmah su najavili da njihova stranka na njima neće učestvovati, pa su tako 28. novembra konačno i overene kandidature iz stranaka PDK i Samoopredeljenje, Partije kosovskih Srba, GI „Mitrovica“, kao i jednog nezavisnog kandidata.

Jedine koje imaju kandidate za sve četiri opštine na severu Kosova su PDK i Samoopredeljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari