Cilj je bio da se poslanik prikaže kao špijun 1Foto: Miroslav Dragojević

Muamer Zukorlić, poslanik BDZ optužio je juče Rasima Ljajića , ministra trgovine , turizma i telekomunikacija da je njegova televizija u Novom Pazaru objavila snimak navodno prisluškivanih razgovora narodnog poslanika BDZ Jahjage Ferhatovića sa agentom VBA.

Prema njegovim rečima to je objavljeno u cilju kompromitacije narodnog poslanika kako bi on bio prikazan kao špijun, iako u razgovoru nema ničeg senzacionalnog .

„Zamisilite tu vertikalu u kojoj imate prisluškivani razgovor objavljen na televiziji i to na televiziji ministra za telekomunikacije. Da li je bilo nekakvih razgovora, ili ne, niti je moje , niti sam u prilici bio da utvrđujem takvu mogućnost, ali i da jeste i da je sve to autentično, radi se o prisluškivanju“ , kaže Zukorlić i dodaje da će Ferhatović podneti krivičnu prijavu zbog objavljivanja tog montiranog snimka .

Na pitanje novinara zašto bi razgovor sa pripadnikom VBA bio kompromitujući , Zukorlić odgovara da obaveštajne službe u Sandžaku nisu baš popularne .“Sarađivati sa obaveštajnom službom to je nešto što je sramota , to je neka vrsta špijuniranja. Tako da je to intencija.POčelo je sa Ferhatovićem ,a onda ću i ja , u nekoj završnici pred izbore, da se pojavim u tom filmu, jer bez mene sve to ne bi bilo interersantno“, objašnjava Zukorlić .

Upitan zbog čega bi Rasim Ljajić, ministar u Vladi Srbije smatrao sramotrnim saradnju sa srpskim služvama bezbednosti , poslanik BDZ je objasnio da Ljajić ima dve strane.“ Jedna je za Beograd, jedna za Novi Pazar. SDPS je za Beograd, on je tu prosrpski, srbofilski političar, koji voli sve što je srpsko, više nego ono naše. Dakle, to je lice prema Beogradu. On ima i drugu stranku, što je fenomen, jedinstven slučaj da neko ima dve stranke, a ta druga stranka je opet SDP samo bez S, znači bez srpskog. Sa ovom bez S se igra po sandžačkim pravilima, na emocije Sandžaklija na drugi način, gde se ta komunikacija čak i ako se desila satanizira i predstavlja kao nešto što je opasno,naravno meni nije nejasno takvo ponašanje. To je prosto panika koja je nastala, nakon našeg političkog prodora ovde u Beogradu , ulaska u parlament“, ističe Zukorlić i dodaje da je Ljajić decenijama živeo na tome da zastrašuje i brani Srbiju od njega,“ali da su sada svi u parlamentu imali porilke da upoznaju Zukorlića i da vide da od njega ne preti opasnost.

U takvom političkom polju , navodi lider BDZ , Ljajić gubi političko polje ,a kapital koji je bio osnova za njegovu udaju u vladajućžu koaliciju se polagano topi.

Zukorlić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije istakoa i da je Ljajićev gradonačelnik u Novom Pazaru iz budžeta dao sredstva televiziji bliskoj Rasimu Ljajiću , a da je konkurs naportalu gradske uprave bio gotovoi sakriven . To je i razlog zbog čega je BDZ tražio zaštitu zaštinika građana ,ali da nikakve reakcije do sada nije bilo .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari