Čime će se nadalje u Vladi baviti Aleksandar Vulin, Tatjana Macura, Nenad Popović? 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o nadležnostima i delokrugu rada potpredsednika i ministara bez portfelja u novom mandatu Vlade Srbije, saopšteno je iz Nemanjine 11.

Doneta je odluka da se Aleksandar Vulin, koji obavlja funkciju potpredsednika Vlade, zaduži da, u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

„Takođe, on će predlagati mere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a, pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Republike Srbije u dijaspori“, navode.

Nenad Popović, ministar bez portfelja, od danas će biti zadužen da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti međunarodne ekonomske saradnje, kao i oblasti društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu.

Popović će ubuduće koordinirati i svim aktivnostima usmerenim na realizaciju projekta „Tačka ključanja Srbija“, navode iz Vlade Srbije.

Ministarka bez portfelja Tatjana Macura zadužena je za oblasti rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena. Macura će učestvovati i u koordinaciji Saveta za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Usame Zukorlić, takođe ministar bez porfelja, biće zadužen za oblasti pomirenja, regionalne saradnje i društvene stabilnosti.

Zukorlić, povodom dodeljivanja resora, izjavio je za Danas da to za njegova predstavlja veliku čast, ali i veliku odgovornost, te da će prioriteti biti fokusirani na jačanje dijaloga i saradnje među etničkim i vjerskim zajednicama u Srbiji, ali i na regionalnom nivou.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević nastaviće da obavlja zaduženja iz prethodnog mandata Vlade – odnos Republike Srbije sa dijasporom.

Ista zaduženja iz prethodnog mandata dodeljena su i Novici Tončevu,  unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari