Čitaku: Ponosna sam na naše šume

Ostavite komentar


  1. Na znanje gospođama Čitaku,Jahjaga i Kusari: osim što su sve šume na Kosovu i Metohiji čisto srpske,i jedna od najvećih šuma/planinskih vrhova u vašoj Šćiperiji (Albabiji) – uostalom kao i sve najveće reke i mnogi gradovi i sela u toj zemlji – nosi čisto srpsko ime: Jezerce (na Prokletijama)!

    1. За букве знам сигурно, ал’ можда важи и за друге сорте…

  2. Čak ni te šume koje pominje nisu njihove nego naše. A ona nije ni trebala da izlazi…mogla je ladno da ostane i njoj.

      1. Gospodja Lola, bez nervoze! sume su narodne! Kralj Nikoli, crnogarskog neki seljaci su se zalili da cobani iz susednih sela pase im livade, a on ih pita da li vi imate ovce,?oni rece ne. Pa Kralj im odgovori: livadu pase oni koji imaju ovce

    1. Ako su šume naše (nije daleko od istine) onda su i svi oni koji izlaze iz njih ili ulaze u njih naši. Ili su nam draže samo šume!?

    2. Aко сте некада поседовали шуму, Лоло, а нисте је продали или отуђили на други начин, она је и данас Ваша, без обзира да ли се налази у Републици Србији или Републици Косово. Ствар је у томе што Ви шуму или никада нисте имали, или сте је продали…

      1. Ponovo se javlja ovaj naš „ćiriličar“ odnosno, šok Miralem, da pojasni vlasniku šume čija je to, usstvari, šuma. Poentirao je Miralem i nasmejao me od srca sa onim „Republika Kosovo“. Miralem sedi u Beogradu i peče hleba onima koji su oduševljeni predstavom „Mirdita“ i „čuče“ kao podrška ispred pekare u Borči. Ponekad takvim obožavaocima i mondijalistima podeli i prazan burek „za džabaka“. Da li je stvarno prazan ili..? Miraleme svaka čast, dobro govorite srpski, predstavljate se kao Milivoje, idealno da mapravite korak napred, ako već niste. To je oprobani metod arnautskih multietničara.

        1. Не, Кнежевићу, Миралем не седи у Београду, ако је то за нешто битно. Волео бих да могу да узвратим комплимент за владање српским језиком, али мораћете још да се потрудите.

    3. Dedovina tvoja koju ju je doneo bog zna odakle pa ju je postavio tu. Zato u nas mnogo prezimena Plana, Nisliu…? verovatno zbog velike ljubavi prema Plani, Nisu
      ..?!!!

      1. Samo savršeni kreteni, mitomani i retardirci, mogu da daju imena prema mestima u Srbiji, gde su živeli kratko vreme u vreme turskog ropstva, a onda da tvrde kako ti gradovi nose imena po njima?! A šta ćemo sa imenima na Kosovu i Metohiji? Nikako da ih prevedete na jezik divljih hordi koje su preplavile i zagadile plodna polja Kosova i Metohije?! Tamo, za divno čudo ne postoje imena tako „velikog i najstarijeg“ naroda? Koji ste vi klinički slučajevi majko moja?

        1. @ Zoran Knežević
          Ti misliš da svaki Srbin treba biti na tvoj kalup, ultranacionalist.
          Ja ću te podsetiti na izjavu patrijarha Pavla:
          Budimo ljudi, iako smo Srbi.
          Po tvojoj pameti i njega bi osporio, šešeljevska škola.

          1. Baš je lepo što koristite mudrosti Patrijarha Pavla. Ali je strašno nepristojno da izvrćete i zloupotrebljavate tako velikog čoveka, koji je medju nama, u našim dušama, već postao svetac. On je uvek govorio „Budimo ljudi“ a ostatak rečenice su dodale protuve, koje nemaju ni gram samopoštovanja niti poštovanja prema ovom čoveku.

          2. @Mitropolit Jovan
            Ta rečenica pokojnog patrijarha je bila špica jedne radio emisije, čuo sam je sto puta, taj glas je prepoznatljiv.
            ZA vašu informaciju, to nije ništa osobito, jer je to stav svih čovekoljubaca: prvo biti čovek, a onda pripadnik nacije.
            Slažem se da protive izokreću izjave znamenitih ljudi, ili izostavljaju što im ne odgovara.
            Da li je moguće biti Srbin, a da pre toga niste čovek?
            Moguće je za protive.

  3. G djo Citaku, citajuci vase clanke i prateci vase politicko delovanje,vi ste ostrasceni nacionalista i ekstremista.Ispunjeni ste neverovatnom kolicinom mrznje prema drugim nacijama.

    1. D.Denovic@ Suprotno je od onoga sto vi kazete. Sa nijednom zemljom iz okruzenja Srbija nema normalne odnose. Jedino ako ne racunate Doduka iz Banja/Luckog entiteta, koji ionako dolazi u Bgd da obidje svoju vilu na Dedinju.

      1. Управо тако! Као у оном вицу када Босанац вози аутопутем и слуша на вестима како један возач вози у супротном смеру, па каже „Где један, болан?!…“

        1. A, kakve, recimo, vic ima veze sa onim što je @Topcider napisao? Nije smisao nešto napisati, nego šta, i kako. I, najbitnije, ne pisati radi pisanja i po svaku cenu.

        2. @Topcider, Миливоје Радаковић

          Ocigledno su vam se od tolike mrznje prema Srbima dodatno suzili vec suzeni kapaciteti te vam nije poznato da u okruzenju Srbije postoji i jedna Rumunija, ozbiljna drzava sa dvadesetak miliona stanovnika sa kojima su Srbi i Srbija u odlicnim odnosima. Tu je i Madjarska, isto ozbiljna drzava sa kojom Srbija ima sasvim solidne odnose i cak nekih 300.000 Madjara bez vecih problema zivi u Srbiji, nesto dalje je i Grcka sa kojom Srbija isto ima odlicne odnose itd. Ali, ne cusmo sa kojim narodima i drzavom vi ili oni koje podrzavate imaju dobre odnose? Sa kim u okruzenju Albanci imaju dobre odnose? Sa kim Bosnjaci ili Hrvati? Ali dobro, samo vi lecite te vase kompelkse, koga zanima.

  4. zbeg čega niko ne štiti naše šume na liniji razdvajanja sa KIM od nelegalne seče?!

  5. Budimo realni! Ko je gledao, svojevremeno, komentare Milke Babović na takmičenjima u klizanju na ledu (ima simbolike!), postojala je ocena za „opći dojam“… Poredeći nastup Čitaku-Brnabić, mislim da je realno 10:0! (Sa sve Vučićevim „pojašnjenjima“!)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.