Civilno društvo Srbije i Kosova: Mogerini da se izjasni protiv podele Kosova

Ostavite komentar


  1. Naravno da je dobro za ceo Balkan da Srbija i KiM rese probleme. Ovaj problem utice i na EU i na sve. Mora se resiti jednom za svagda. Nek vlada mir.

  2. Ono sto je veoma vazno heste da se vlast trudi da za svoj narod na KiM obezbedi najbolje moguce uslove, ostvarenje vladinih ciljeva moguce je uz podrsku jaih sila, ne moze mo sami sve, Albanci prstom mrdnuli nisu da odrade svoje obaveze koje im je Eu dodelila, tu vec treba ovi iz EU da reaguju

    1. Kako to da …..“ne moze mo sami sve“(?) nego……. „uz podrsku jaih (valjda JAKIH) sila“?? Mislite na one na koje smo se svojevremeno ibretili, inatili se s njima, izmotavali ih, podcenjivali, kontrirali, terali po svome,……… i još mnogo koječega?? Kola su, po nas, što mi nikada nećemo shvatiti, odavna krenula niz brdo i šta ćemo sada? Nema sada pomoći od „kuku-lele“, prenemaganja, glumatanja večite žrtve, prosipanja naknadne pameti i mudrovanja. Evidentno je jedno, da su ubrzano počele da stižu fakture na naplatu za naše uporno i beskrajno blesavljenje, drskosti, inadžijstvo, katastrofalne procene, kratku pamet,……….. u poslednjih, nešto više, od četvrt veka. Eeee, sad bi da se čupamo pa bilo kako, ali opet, i iznova, po istim, starim metodama što očito neće moći. Pročitani smo odavna i sada možemo samo da kukumavčimo do besvesti i proklinjemo sami sebe. Teško da nam sada ima spasa, a novo posrtanje (ko zna koje po redu u istoriji) nam ne gine. Iluzorno je očekivati nečiju, ili tuđu pomoć, a istovremeno terati po starom i ne želeti, pre svega, da sami sebi pomognemo. Kompleksan je to, i mentalitetan problem, mnoooogo veći nego što mi možemo i da sanjamo. Ko je razumeo, shvatiće!

  3. Mogerinijeva da je imala čvršći stav,pitanje kosova već bi odavno bilo rešeno.

  4. Mnogo smesno. Izgleda kako srpski NVOovci po ovom pitanju jos uvek nisu ‘dobili email’ od onih koji ih finansiraju?

  5. Mongerinijeva se bori za unapredjenje prilikom sledećih izbora u Briselu, Vucic se bori da dobije od EU doživotnu diktaturu kad pokloni KiM, a narod je na dnu evropske lestvice po primanjima. Jadna Ivana i Milica izgleda da one stvarno misle da im je bolje samo zato sto im je to Vucic rekao.

  6. Pa R. Kosovo je po ustavu građanska država sa potpuno ravnopravnim Albancima i Srbima i potpuno ravnopravnost i u državnoj upotrebi oba jezika i pisma – a da li je tako?
    Naravno da nije, građanska država je samo pokriće za hegemonizma većine. Kada predsednik te većine ne zna Srpski, kada premijer vraća spise na srpskom i ćirilici…
    Vaš je cilj da zadržite već postignuto što se tiče R. Kosovo i najsrećniji bi ili kada bi „Oluja 2“ proterala i ono malo Srba sa KiM. Niste vi nikakav civilni sektor kada podržavate terorizmom i međunarodnom okupacijom oteto KiM.
    Pa dobro, sačekajmo još samo godinu ili dve pa ćemo mi Srbi „Redarstveno-vojnom akcijom“ povratiti KiM i onda će biti za Albance sa KiM: „Sami su otišli“ i „Krvave im ruke“…

    1. Nikada mi ovoliko „Dislajkova“ nije više prijalo nego da sam imao isto toliko „Lajkova“ to znači da ste se prepoznali u mojim rečima i maske su pale.

  7. Mogerini bi trebala da da ostavku. Jer svo ovo vreme nije sposobna kao posrednik dijaloga između Beograda i Prištine, da privodi kraju razgovore, smiri strasti i da dođemo do sporazuma, mirnim putem. Jer Srbija ne želi rat, ali nam iz Prištine stižu pretnje, dok Gospođa Mogerini ćuti.

  8. Da li je EU svesna svojih postupaka, ustvari svoje tišine, na pretnje Ramuša Haradinaja upućene Srbiji?

  9. Sve nagovestava da ce biti nemiri, nema podele Kosova niti razmena teritorija. Pa sta smo mi, sta je Srbija, saka pirinca da je pozobe svaka vrana? Ajde neka dodje kod mene kuci i ja da mu kazem evo poklanjam ti sve…

  10. Amerikanci su bili u pravu kada su rekli da je Brisel apsolutno nesposoban da reši problem Kosmeta koji se vuče tako već nekoliko decenija. Sve se svodi na Mogerinijeve floskule u cilju mira i evr. integracija i radnih večera koje organizuju.

  11. @Milan Ne možemo za sve optužiti Mogerinijevu, mada je Ketrin Ešton njena predhodnica imala mnogo čvršći stav i nisu se mogle čuti ovakave izjave kakve poslednjih dana čujemo od Haradinaja upućene EU zvaničnicima.

  12. Problem KiMa je i problem Evrope. Ako je i ona letargična na tako nešto onda i nije čudo što rešenja još uvek nema na pomolu. Shvatam goruće probleme oko migrantske krize, ali ipak očekujem enegičnije i objektivnije zalaganje oko svega ovoga.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.