Član Ponoševe stranke objasnio kako je otpušten s posla i šta krije opštinska vlast 1Printskrin Srbija centar

Predsednik Izvršnog odbora stranke Srbija centar (SRCE) Slobodan Ilić izjavio je danas da iza njegovog otpuštanja sa posla u opštini Stara Pazova stoji strah lokalnih vlasti da će, kao budući poslanik u Skupštini, obelodaniti njihovu nameru da se na teritoriji te opštine izgradi spalionica opasnog medicinskog otpada, što drže u tajnosti od građana.

Ilić je, na konferenciji za novinare ispred zgrade opštine, rekao da zato žele da ga fizički spreče da bude prisutan u zgradi opštine i u kontaktu sa zaposlenima, kako ne bi dobio informacije o tom projektu, do kojih je već došao.

On je podsetio da su opozicija i građani 2018. godine uspeli da spreče svojim akcijama taj projekat i nateraju vlast da od njega odustane, a sada su to ponovo pokrenuli i planiraju da ga pokrenu posle lokalnih izbora u Staroj Pazovi, polovinom ove godine.

To se drži u najstrožoj tajnosti, da ne bi naškodilo rejtingu naprednjaka i socijalista, jer je to opasna stvar za građane, ukazao je Ilić.

Njemu je, kao zaposlenom u javnom preduzeću Opštinska stambena agencija, koja je naprečac ukinuta, 19. januara jedinom uručen otkaz i radna knjižica, bez ikakvog obrazloženja, dok su ostali „udomljeni“ po drugim organima.

Ja sam jedan od malobrojnih radnika opštine i javnih preduzeća koji ima završen državni fakultet u Beogradu, a zaposleno je na stotine ljudi po stranačkoj pripadnosti, od kojih velika većina ima kupljene diplome, da dobar deo ni ne dolazi na posao, a prima plate, napomenuo je Ilić.

Prema njegovom mišljenju, razlog za otkaz je i poruka koju vlast želi preneti pred lokalne izbore svim zaposlenim u javnoj upravi da se slučajno ne usude da podre opoziciju, niti da misle svojom glavom, jer će u suprotnom doživeti istu sudbinu.

Ja sam godinama upozoravan i „savetovan“ da smanjim svoje opoziciono delovanje, naročito napade na Aleksandra Vučića na društvenim mrežama i u javnosti. To je pojačano kad sam preuzeo da vodim Izvršni odbor SRCE za Vojvodinu, objasnio je Ilić.

Otkaz u turskoj firmi u Staroj Pazovi, koja je otvorena uz subvencije države, dobila je u decembru i njegova supruga, a direktor joj je rekao da se ona i muž „mnogo politički eksponiraju“.

Raskid ugovora je dobila iako je pre toga tri puta unapređivana, a nakon otkaza sutradan je objavljen konkurs za to radno mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari