Čomić: Nakon izbora 40 odsto žena na mestima gde se odlučuje

Ostavite komentar


  1. Iskreno, mnogo vise cenim zene u politici nego muskarce. Ali mislim da nam nikako nije potreban povratak u socijalisticku Jugoslaviju i da se stvari resavaju „po kljucu“. Zene, pre svega, treba okuraziti da uzmu sto vece ucesce u politickom zivotu zemlje, a onda ce se one same izboriti za svoje pozicije. Siguran sam da su za toliko sposobne. Poslednje sto se u strankama gleda to je pol, uglavnom ih vise interesuje da li je neko snalazljiv ili nije i da li moze da donese neku korist (materijalnu) stranci. Svejedno im je da li je to musko ili zensko. A ovo udeljivanje, 30 ili 40%, to je zaista jadno. Ne znam zasto se uporno potcenjuju zene?

  2. SNS ima hiljade solucija da mnoge politicare koji se deklarisu kao opozicija prevedu na svoju stranu!Gordana Comic kao i mnogi iz DSa a to je struja Dragana Sutanovca odavno suruju sa Aleksandrom Vucicem!Zato ne cudi ovaj korak poslanice koja 20 godina sedi u skupstini i njen rezultat je isti kao i rezultat onih pre i posle nje koji su bili i vlast i opozicija!Nema resenja ove tuzne politicke situacije osim pojavljivanja novih snaga koje ce oznaciti sve ove koji 30 godina zare i pale Srbijom kao svoje protivnike!Znaci protiv SVIH!Krenuti od nule!!!Da li ce to biti Jovo Bakic sa svojom pertijom..ostaje da se vidi,ali mora doci do takvog radikalnog pocetka…protiv SVIH koji su bilo kada u ovih 30 godina bili vlast!!!

Ostavite komentar


Politika

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika 10

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika

"Poslanici Skupštine Srbije nisu bili obavešteni da će Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske prisustvovati sednici parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji Deklaracija koja je usvojena na svesrpskom saboru. O njegovom prisustvu saznali smo iz medija. To je grubo kršenje poslovnika Narodne skupštine, ukoliko mu bude data reč", kaže za Danas Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.