Crnogorci sa Kosova pozivaju da se 30. avgusta glasa za opoziciju 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Crnogorske političke organizacije i udruženja građana sa Kosova pozvali su danas u zajedničkom saopštenju građane Crne Gore da na predstojećim parlamentarnim izborima 30. avgusta glasaju za opozicione liste.

„Krajnje je vreme da Crna Gora osvane oslobođena od nenarodne vlasti koja je uništila njenu privredu, srozala njenu kulturu i bacila ljagu na herojsku i junačku tradiciju i istoriju naše slavne postojbine“, navodi se u saopštenju izdatom nakon sastanka u Kosovu Polju, na kojem su učestvovali predstavnici Unije Crnogoraca Kosova, Crnogorske liberalne stranke i Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“.

Predstavnici tih organizacija su se pridružili pozivu mitropolita Amfilohija građanima da svi izađu i glasaju, kako su naveli, protiv bezakonja i za odbranu svetinja.

„Vaša pobeda biće i naša pobeda. Vašom pobedom olakšaćete i život ugnjetavanim i ponižavanim Crnogorcima na Kosovu. Sa narodom Crne Gore smo, i jedva čekamo da 30. avgusta dođemo da vas bratski izgrlimo i izljubimo, da jedni drugima čestitamo pobedu, iako nama vlast ne da pravo glasa kao što daje mogućnost Bošnjacima i Albancima sa Kosova da glasaju i u Crnoj Gori i ovde gde inače žive“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari