Crnogorska nacionalna manjina: Podrška Vladi Srbije u sprečavanju Rezolucije i ulaska Kosova u SE 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji Dragoljub Malović čestitao je danas Milošu Vučeviću izbor za predsednika Vlade Srbije i naveo da taj savet Vladi pruža punu podršku u budućoj borbi za očivanje Kosova, mira i stabilnosti i dalji ekonomski razvoj.

„Takođe, uveravam vas da imate puno razumevanje i saosećajnu podršku crnogorske nacionalna manjine u Srbiji u vezi s aktivnostima vezanim za sprečavanje izglasavanja nametnute Rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici i nastojanjima da onemogućite prijem takozvane države Kosovo u Savet Evrope (SE)“, naveo je Malović u čestitki.

On je izrazio nadu i da će Vučević, kao „odgovoran, odlučan i iskusan političar“, uspeti da stvori novu eru još bližih i tešnjih odnosa Srbije i Crne Gore, koji će „prevazići veštačke, iz inostranstva kreirane podele, i koji će se, kao i vekovima unazad, zasnivati na zajedničkom uverenju da su bratske veze, međusobno poštovanje i uvažavanje, izuzetnost koja garantuje blagostanje građana“.

„Savet crnogorske nacionalne manjine smatra da Srbija i Crna Gora treba zajedno da stoje na braniku istine, pravde i slobode i da zajedno rade na projektima koji imaju kapacitet da obezbede mir, stabilnost i prosperitet naših bratskih država, ali i celokupnog regiona“, rekao je Malović.

Visoki zvaničnici crnogorske Vlade ranije su izneli stav da će podržati ulazak Kosova u Savet Evrope, kao i da će glasati za, ali ne i kosponzorisati, Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić najavio je da će njegova zemlja podržati rezoluciju o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, ali je dodao i da neće biti njen kosponzor.

Ministarka za evropske poslove Crne Gore Maida Gorčević izjavila je da će Podgorica podržati ulazak Kosova u Savet Evrope kada o tome bude odlučivao Komitet ministara te organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari