Crnogorska Vlada odgovorila Vučiću: Ne dopuštamo da bilo ko utiče na naše odluke

Ostavite komentar


  1. Treba se obratiti svetskim institucijam za zastitu ljudskih prava,kulturno nasledje,prava pojedina na slobodu veroispovesti kao i pravo na imovinsko pravne odnose.

      1. Dok ste vi, pripadnici neogranicenog naroda, vise tragicno-pateticni

        1. Lep citat imas u nick-u, ali dzaba kad ga ne razumes…

    1. Crnogoraca u Beogradu vise nego tamo, placaju isto skloranine i sve ostalo kao i mi a mi cutimo.. Ne razumem.. Samar za samarom.

        1. Čim pomenu slobode *ispovesti eto i vas mnogobožaca ,perunaša, i ostalih totemaca na tribinama da grakćete

  2. Samar za samarom iz bivseg ”drugog oka u glavi”, ne samo A. Vucicu nego i drzavi Srbiji. Sve sto radi na rasrbljivanju u CG, rezim M. Djukanovica cini planski i u sadejstvu sa Zapadom. A Srbija, pritesnjena sa svih strana, nikako da se snadje u citavoj sutuaciji. Za to je kriva zvanicna srpska politika ocutkivanja i precutkicanja na pritiske Podgorice na srpski zivalj, dok crnogorska manjina uziva ravnopravnu poziciju u Srbiji.

  3. Wow. Pa zar tako da odgovore najboljem lideru Balkana, mirotvorcu, ujedinitelju, supermenu, šahovskom geniju…

    1. Хоће ли тако национализовати и муслиманске и католичке богомоље у Црној Гори?

      1. E oni imaju dokaze baš nekako iz 1917,5 te godine da su prisutni u CG. Baš kao i onih 55,5% za referenDum

  4. Ostaje mučan utisak da zvanicna CG ima samo jednu jedinu, već neko vreme ofucanu ploču kad treba da “odgovori” Srbiji. Kao da ne može drugačije nego arogantno i “pobednicki”, sve nekako znajući ko će joj, i to složno i sa svojim računicama, aplaudirati. Vučić jeste srpska politička nesreća ali je ovog puta bio korektan, uljudan i sasvim u granicama legalnog intresovanja za sunarodnike u drugoj državi. Crnogorski Srbi se osjećaju ugroženi i to se osecanje – pre svega od strane crnogorske vlasti – mora respektovati umesto sto im se insinuiraju budalastine

    1. Ovaj tvrdi da su Srbi ugrođženi u CG, a Crnogorci in+maju sva prava u Srbiji. Od popisa 1991 broj Srba se povećao 300 odsta, a Crnogoraca u Srbiji smanjio 9 puta.
      U komentarima kazaše da se zaštiti crkvena imonina SPC u Crnoj Gori. Koja imovina??? To je imovina Crnogorske autokefalne crkve koju je 1920 Ukazom ukinuo Aleksandar Karađorđević. Sada se ta oteta imovina vraćća onome čija je bila.

      1. Za Djoka
        Broj Crnogoraca se povecao posle dolaska komunista u CG za 100% .
        Tuje da su kao narod izmisljeni ali drzava CG nije i nemam nista protiv nje . CG je vekovima postojala kao srpska drzava . Svi njeni vladari mnogo veci od djukanovica bili su pripadnici SPC i nijedne druge . I bili su ponosni na to. Moja porodica dolazi iz CG i uvek je bila srpska . TO sto su ti komunisti odredili naciju Djuro to je tvoj problem isto kao kod sjeverno makedonaca i nepostojecih bosanaca i kosovara ( pazi sve te nacije nemaju veze sa vezom , Pricas o Kosovarima a oni su Albanci prosto) . Jel sad shvatas
        I da tacno je , Cetinjanji su dali dobrovoljno novce za gradnju crkava SPC vekovima . To sto su im potomci tokom vremena postali izrodi to nema veze sa njihovim predcima ,koji ih bi se stideli.

        1. Za Zorana,
          ti reče da su svi u CG bili pripadnici SPC. Da imaš i jednu vijugu znao bi da prije 1920 nije postajalo ništa od SPC u Crnoj Gori. Ne više no ruske ili bugraske crkve. SPC postoji od 1920 kada je autoikefalnu crnogorsku crkvu ukinuo Ukazon+m onaj zločinac Aleksandar Karađorđević i, kako sam kazao, prisajedionio SPC. Uzmi malo pa čitaj, a ne slušaš one idiote od tzv istoričara Rakovića, Antića, Markovića…

        2. Dobro, bre, dokle da se nosim sa tim da sam IZMISLJEN. Eto, ni moja zena, a ni deca to ne prihvataju. Zar mogu ja izmisljen svakog jutra na posao, a popodne da se „svadjam“ sa njima kako im treba ovo, ono…

          Ako su Kosovari i Bosanci nepostojeci, znaci li to da su Srbi debelo psihopate (ja mislim i tvrdim da NISU), kad sa svima (kod tebe) pobrojanim gube glave vec desetinama godina ratujuci protiv njih i otimajuci se s njima za teritorije?

        3. Dobro, bre, dokle da se nosim sa tim da sam IZMISLJEN. Eto, ni moja zena, a ni deca to ne prihvataju. Zar mogu ja izmisljen svakog jutra na posao, a popodne da se „svadjam“ sa njima kako im treba ovo, ono…

          Ako su Kosovari i Bosanci nepostojeci, znaci li to da su Srbi debelo psihopate (ja mislim i tvrdim da NISU), kad sa svima (kod tebe) pobrojanim gube glave vec desetinama godina ratujuci protiv njih i otimajuci se s njima za teritorije?

      2. Mora da se nadje jos neko pored Kosova za napad i za prosirenje granica srbije.
        Normalno ,i ovaj put ce biti isto toliko uspesno ko i do sada.
        Negiranje lostojanja Crne Gore i crnogorskog naroda je zlocin ravan genocidu.To i jeste genocid

      3. Mislite Ostrog se vraca Hercegovini jer je Ostroski Vasilije rodjen u Hercegovini i to se vraca Crnoj Gori…Boze pravde….

  5. Србија не допушта да понижавате Србе и ускраћујете њихова права као и имовинска права СПЦ! Не сме се отимати туђа имовина, лопурде једне!

  6. Čuvajte parvoslavlje bilo da je Crnogorska ili Srpska Crkva to je isto. Svi smo jedan narod.

    1. Шта Вам значи то „сви“? Који „сви“? Је ли то код Вас универзални екуменизам, или великосрпски бољшевизам?!

    2. Braco Srbi, prosto je nevjerovatno kako jedna pogresn odluka ima tako dalekosezne posljedice. Naime, 1918 bila je cista situacija. Oko 92% gradjana CG je bilo za ujedinjenje. Pitanje je samo bilo: kako. Jedni su bili za bezuslovno a drugi za ulazak u zajednicu na neki drugi nacin. Umjesto da Crnogorcima ostave da rijese tu stvar odrzana je bespotrebna tzv. Podgoricka skupstina. Posljedice su se osjetile odmah, a prava katastrofa dogodila se 1941. Sigurno ne znate da su skoro pa svi crnogorski komunisti i partizani bili od one druge grupe koja je bila za ujedinjenje ali ne i za Podgoricku skupstinu. Vi ste 1918 napravili crnogorsku naciju. Da ste stvar tada rijesili kako treba a ne silom, danas bi Srbija bila mediteranska zemlja i ne bi ovo prolazila. Ali baba sa kolacima dolazi samo jedanput. Ne ide nista vise na zor.

  7. Crnogorska je zaista preterala, onda nije trebala da se meša u pitanje KiM.

  8. Milogorci hoce nazor sve ono sto vekovima nisu nikad imali,pa sad to pokusavaju prekrajanjem istorije i otimanjem.Sramota.

    1. Verovatno si mislio Crnogorci
      Oni su ,za razliku od Srba nikada nisu prihvatili Otomansku okupaciju.Drzavnost Crne Gore je prekinuta 1918 god.
      Imali su oni sve atribute drzave i drzavnosti .

  9. Srbija hitno treba da promeni geostrateški pravac i okrene se Evroatlanskim integracijama inače će nastaviti da nas šikaniraju razne barabe i mafijaši poput Đukanovića, Haradimaja,Ugljanina,Izetbegovića i sličnih.
    Veza sa Rusiom nas je i suviše koštala počev od žrtava u I sv.ratu pa do postavljanja komunističkog režima podržanog tokom i nakom II sv.raza od strane Rusa (kominterne) predvođenog Hrvatsko-Slovenačkom elitom koja je to maksimslno iskoristila i trajno osakatila srpski nacionalni interes.
    Oni koji su uložili novac i političku moć u projekat desrbizacije Crne Gore i geopolitičkog odsecanja ostatka Srpskog naroda od mora ne odustaju. Na nama je da to nedozvolimo kroz punu podršku našem narodu u njoj, legitimnim zahtevom za poštovanje svih civilizacijskih prava onih koji se izjašnjavaju kao Srbi, kroz zaseban školski sistem (koji se primenjuje za manjine u Vojvodini), kulturne ustanove i zahtev za legitimnu participaciju u sistemu vlast na svim nivoima države.Pokretanje krivičnih postupaka pred organima te države ali i međunarodnim ustanovama prema onima koji negiraju osnovno pravo-slobodnog izjašnjavanja građana po nacionalnom osnovu (Srbima) u toj republici.
    Bilo koja vlast u Srbiji (pa i prvorođeni) nesme da odustane od ovoga strateškog pitanja i treba to da artikuliše kroz zvaničan stav, koristeći sva legitimna sredstva i postojeće međunarodne ugovore i sporazume o zaštiti nacionalnog identitete bilo kog naroda u Evropi.
    Očigledna je namera da se Srbima u okruženju nametne tretman i prava koja važe za Kurde i slične obespravljene narode koji su žrtve geostrateških igara velikih sila a ne deo univerzalnog prava proklamovanog u svetu za nacijonalne slobode i elementarna građanska prava.

    1. ‘Kurdima’ da… To boli.. Do juce svi drugi narodi su tretirani kao drugoazredna bica…od strane Beograda… Sve po papirima i spiskovima SANU… Na kraju opljackani, pobijeni i silovani.. Trula barabska lubenica sefe odavno pluta na jezeru svesti poslednjih i mozda najgorih 30tak godina… Znaci paradigme ugrozenosti i kolektivnog cmizdrenja ne prolaze vise

  10. Neograničena je samo količina gluposti koju možeš uvaliti neukoj sirotinji.To što su oba naroda gladna i izolovana to nema veze!?Teško li se nama sa nama samima!

  11. Osim , naravno, Vasingtona ,Londona,Berlina ,Brisela i pomalo Tirane i Pristine.

  12. Da Crnogorska Vlada nije pod uticajem, danas bi stanje u Crnoj Gori bilo drugacije .

  13. Mislim da je Vučić ispao glup, patetičan i naivan. Ne zato što je uputio molbu rukovodstvu Crne Gore, kome je „jahanja“ na antisrpstvu jedini znak i jedini razlog postojanja već, zato što je računao na savest i razumnost tih razularenih ljudi, koji su se uputili putem bez povratka. Bilo šta da im je predložio dobio bi isti odgovor i to je trebalo da mu bude jasno. Čovek, poput Djukanovića, koji je prošao kroz tolike metamorfoze, a vlada Crnom Gorom, kao nekadašnji Car Bokasa, uvek će iskoristiti svaku priliku da impresionira svoje američke gazde. Marioneta, pokušava da dokaže da je i više od toga. Fuj…

  14. Glavni Problem Srba i Srbije jeste njena falcifikovana istorija u kojoj je glavnu ulogi imala SPC. Od te falcofikovane istorije potiču sva zla kojs su naneta svima u ukruženju a največu cenu će na kraju platiti sam Srpski Narod koga ta ista SPC kroristiti za konačni obračun jer joj je sa Crnom Gorom ponestalo drugih „neprijatelja“, naravno sve to pod solucijom da Srpski narod i dalje spava kao međid i da ne shvata šta se u istinu događa i ko zapravo kroji njegovu sudbinu od početka XX veka pa do danas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.