Analiza: Zašto „crnogorski scenario“ u srpskoj politici trenutno „ne pije vodu“?

Ostavite komentar


  1. Braćo srbijanci, vi nemate identitet zajednice. Nema svijest o svom porijeklu, o svom nacionalno identitetu. I to je osnovni razlog što volite diktatore. Vi imate osećaj podanika, još od vremena turaka, pa druga tite do današnjeg vučića.

  2. Zato sto se u oba slucaja pitaju Ameri. Kad se setim fotografije par opozicionara sa ambasadorom Hilom i njihovih pokislih izraza lica, cenim da ce Vucic jos dugo da nam sedi na grbači.

  3. Ekstremno neuk tekst. Zna li pisac ovih redova da u Srbiji ne postoji desnica, ali ni evroatlantska opozicija? Zavetnici, Dveri i ostala lazna desnica su za Putina, Rusiju, Mladica, Milosevica… sto sa desnicom blage veze nema. Sa druge strane, ne mozes da budes za Srbiju u EU, ako si protiv Srbije u NATO. Za to su se zalagali Djilas, Moramo, DS… na poslednjim izborima. Takodje su tvrdili da je Mladic vojnicina i da nikada nece priznati Kosovo. To ne cini evroatlantska opozicija. Sav ovaj buckuris pravi Vucic i nerasformirana DB. Da li je mogucno da pisac ovog osvrta ovo sto sam napisao ne zna? Sve dok se ne oslobode svi mediji i ne bude fer izbornih uslova niko nece moci da pobedi Vucica, sto on zna i tu nije lud da popusta. Prica o broju kolona je besmislena bez slobodnih medija i fer izbornih uslova.

  4. Šta se promenilo kod montenegrina osim kurte i murte to vredi i za sorabe politika kolonijalizma i udbaško mafijaške kaste nastaviće se i dalje dok udbaško mafijaška struktura neće imati šta da ponudi kolonizatoru od resursa kredita koje treba vraćati a od gladnog naroda više nemaš ni šta uzeti onda će kolonizatori gledati da udbaško mafijašku skramicu opleve po svome. Naravno to se desiti sutra ili par godina verovatno deceniju dve pa ono što vam priča Jovo Bakić gledaće te uživo. Zapad će rešiti dve stvari opljačkaće udbaskomafijašku elitu a politikom koja će trajati eu ili smrt opljačkane srbije ponudiće elitu narodu da se brutalno obračuna sa njom i 50 godina siromastva. Počeli su devet jruga pakla

  5. Miroslav Aleksić je jedva sakupio 10.000 potpisa za dve sedmice, a ne skida se sa ekrana dve televizije i stranica nekoliko novina, portala i časopisa i bio je danima i danima „glavni“ u prenosima iz parlamenta…
    Od prikupljenih potpisa neverovatnih 5% sakupio je u malenoj Bajinoj Bašti, kako sami kažu u NPS, u neverovatno kratkom roku. Pa vi tumačite da li sve štima da u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Kragujevcu, „svom“ Trsteniku… sa preko tri miliona stanovnika sakupiš 9.500 potpisa, a u Bajnoj Bašti sa 9.500 stanovnika sakupiš 500 potpisa, na primer.
    Na stranu to „metodološko“ pitanje. Koga predstavlja taj čovek, za šta se zalaže taj čovek, da li je on zaista sposoban za namenjenu mu ulogu da privuče „krezube“ i od patriJota i od Vučića na „proevropski“ put?

  6. Kosovo kao kamen o vratu, to je osnovna razlika u odnosu na CG. Kosovo kao opravdanje, kao oruzje za optuzivanje za izdaju, kao izgovor za pljačku. Kako to ne rešavamo, niti opozicija nudi neko smisleno rešenje, nema ni promene vlasti niti demokratizacije. Tavorenje. Sivilo i bežanija na Zapad koji većina prezire.

  7. Mandić, Knežević, Bečić i Dritan su godinama ozbiljno radili na terenu. Srpski političari bi preko noći da uspeju.

  8. Prvo i osnovno je da je u Crnoj Gori Milo bio na vlasti 30 godina dok je naš PreCednik tek 10. Znači još nije momenat, treba sačekati nekih 20-ak godina pa onda da se podelimo u tri kolone.

  9. U Srbiji „crnogorski scenario“ , ne pije vodu jer je nezamislivo da se na jednoj listi nadju lideri opozicije koji, iza ledja, rade smišljeno, jedan protiv drugoga.

  10. Desne stranke nikad ne smeju uci u bilo kakvu varijantu koalicije sa zeleno levim radikalima. Oni su odavno prokazani kao filijala nemackog BNDa i nemackih zeleno levih. Srpski narod mora to da zna i to na svakom koraku treba ponavljati.

  11. Iz redova opozicije, na politickoj sceni Srbije, stoji nespojivo. Ukoliko ih ne vezu isti stavovi, vec samo teznja da Vucica skinu sa vlasti, na sta bi licila ta vlast i ta Srbija?!

  12. Zato što nismo smislili ništa originalno i sve čekamo da nam uradi neko drugi. Pravi odgovor se krije ipak u nama

  13. Zato što nam drugi vlast formiraju. Kada god im je dosadno imaju Srbiju za iživljavanje.Naša Evropska braća,hvala im.

  14. srpska opozicija nažalost NE POSTOJI
    primorani smo da biramo između Putina/Šešelja i malo kulturnijeg Putina/Šešelja
    Niko nema hrabrosti da kaže pošteno : Srbija u NATO odmah ! A svima je jasno da je to jedini put ka EU i normalnom životu

  15. a to je to! ja mislio na scenario gde nijedan crnogorac neće sedeti u našjo vladi po obrnitom sistemu

  16. Manite me priče o crnogorskim, istanbulskim, mađarskim, banjalučkim (da, i o tome se pričalo) scenarijima, prvo zato što su celokupna situacija i politički sistem drugačiji, drugo, zato što se na srednji rok pokazalo i da te opozicije po drugim zemljama imaju specifične probleme koji su ih na sledećem koraku zaustavili.
    Opozicione partije manje da čitaju savete sa tvitera, a opoziciono nastrojeni glasači neka prestanu da kukaju na opozicione partije, nego da se pridruže nekoj i daju doprinos koliko mogu. Izbor je veliki, ideološki i personalno dosta raznovrsno, za svakog ima ponešto.

  17. Moj savet za opoziciju,ni levo ni desno,ni za Vasington ni za Moskvu.Samo za Srbiju.I da se obaraju komunisticke lazi i otkrije istina o gradjanskom ratu izmedju Srba koji je napravio Broz.Obavezno da se otvore dosije -i,da vidimo ko je iz kuhinje UDBe i iz vlasti i iz opozicije.Tacno odredjenje prema zlocinima prema srpskom narodu na prostoru bivse Jugoslavije.I,konacno trebaju nam srpski politicari i nasi pisci,pesnici,nasa kultura.

  18. Analiza: Zašto „crnogorski scenario“ u srpskoj politici trenutno „ne pije vodu“?

    U CG. je pok. Amfilohije „organizovao opoziciju“ protiv vladajuce koalicije a to znaci da sve dok je „njegova svetost Patrijarh srpski“ na strani ZLA kao sto su Vucic, Dodik, RUSIJA,… opozicija u Srbiji moze zaboraviti „crnogorski scenario“ !

  19. @Slavka Jedno je pitanje stvaranja „izborne koalicije“ koja bi još mogla i da se nekako desi ali je drugo, neuporedivo važnije i za zemlju presudno pitanje: Kad bi (nekim čudom) takva koalicija čak i dobila izbore, da li iko može da zamisli kako bi se oni dogovoriti oko podele vlasti (plena) kad jedan drugog očima ne mogu da gledaju, čak ni unutar samih stranaka? Ćuta i Zelenović, Đilas, Lutovac i Tadić, Aleksić, Ponoš i Jeremić … ? Ako neko u ovim ljudima vidi koaliciju sposobnu da vodi zemlju i spas za Srbiju i građane ove zemlje taj stvarno nije normalan. Ovo mlaćenje prazne slame o nekakvim „kolonama“ je potpuna besmislica …

  20. Novinarka,Crnogorski scenario je da te podržava SPC i organizuje linije.
    SpC podržava Vucica

  21. @Z, Postovana ili Postovani, normalan zivot uz NATO? Tesko, vrlo tesko, ali vi izgleda to ne vidite ima vremena, pratite desavanja u EU pa vam mozda bude jasnije. EU poodavno nije ono sto je deklarisala na pocetku ali bolje je od nista zar ne. BRIKS ako nastavi ovako jeste buducnost jer te ne opterecuje politicki a ekonomski da koliko to se jos ne zna. Blago vama sa NATO. Ziveli

  22. @vladika
    1. Nismo mi nikakva braća
    2. u cg je na vlasti bio diktator 30 godina. Za to vreme su u Srbiji promenjeni Milošević, Djindjić, Koštunica, Tadić.
    3. Molim redakciju Danasa da ne objavljuje ovakve rasističke montenegrinske komentare, koji pokušavaju da ukažu na dukljansku superiornost. Hvala

  23. Највећи проблем у бирачком телу Србије је тај што се просечан Српски бирач опредељује на основу политичких личности а не политичких програма, и то је зачаран круг који ће да траје још дужи низ времена.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.